Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovského v Soči nahradí Starosta

Slovenská hokejová reprezentácia sa na ZOH 2014 v Soči predstaví bez obrancu Ľubomíra Višňovského a jeho miesto v tíme zaujme Tomáš Starosta.

09.02.2014 09:16 , aktualizované: 10:02
Tomáš Starosta Foto:
Tomáš Starosta.
debata

Po nedeľňajšom predpoludňajšom tréningu o tom informoval generálny manažér výberu SR Otto Sýkora.

„Potvrdilo sa to, čoho sa ‚Višňa‘ obával. Musel po sobotňajšom zápase urobiť výstupnú kontrolu. Tým testom už v minulosti viackrát neprešiel a lekár aj tentokrát povedal, že je nespôsobilý a nepustí ho na olympiádu. Sám sa necíti stopercentne fit na to, aby dokázal prehovoriť generálneho manažéra,“ povedal Otto Sýkora a na margo náhrady pokračoval:

„V nedeľu ráno sme naštartovali proces, aby sme ho nahradili Tomášom Starostom. Tomáš je skúsený hráč, ktorého do obrany potrebujeme. Bol pre nás prvou voľbou.“

„Som rád, že tu zostávam,“ povedal v prvej reakcii Starosta a pokračoval: „Nevedel som o tom, že som náhradníkom za Ľuba Višňovského. Všetko bolo otvorené a dozvedel som sa to až teraz v mixzóne. Teraz asi budeme mať v kabíne míting a tam mi to asi tréneri oznámia. Do Soči som šiel s tým, že by to mohlo vyjsť. Nikomu som však nič zlé neprial. Nakoniec Višňa nemôže prísť a zostávam tu ja. Teraz sa môžem pripravovať na prvé zápasy,“ dodal.

Spolu s Tomášom Starostom bude mať kouč Vladimír Vůjtek k dispozícii osem obrancov. „To, či budem hrať, je už vecou trénera. V prvom rade bolo dôležité dostať sa na súpisku. Je možné, že celý turnaj budeme hrať na sedem obrancov a presedím ho na tribúne. S tým už nič nenarobím. Verím a dúfam, že šancu dostanem. Je mi úplne jedno, s kým by som hral v páre. S Reném Vydareným sme hrali v Helsinkách a išlo nám to, spolu sme boli aj na iných akciách. Bolo by super, keby som hral s ním. Ak to bude s iným obrancom, vadiť mi to nebude,“ doplnila defenzívna opora klubu KHL Jugra Chanty-Mansijsk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Soči 2014 #Tomáš Starosta