Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V ruskej televízii trapas nevideli. Pustiť záznam vraj bolo nevyhnutné

Režisér piatkového otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Soči Konstantin Ernst obhajuje svoje rozhodnutie, aby televízni diváci v Rusku nevideli problém s premenou piatich vločiek na olympijské kruhy.

08.02.2014 12:54
Otvárací ceremoniál, kruhy Foto: ,
Technická chyba v úvode otváracieho ceremoniálu - jedna z vločiek sa nezmenila na olympijský kruh.
debata (66)

Podľa Ernsta bol tento krok nevyhnutný, aby sa ochránila symbolika i tradícia hier. Premenu všetkých piatich vločiek na olympijské kruhy, ktoré následne vybuchli a vytvorili ohňostroj, mohli v rámci priameho prenosu sledovať len diváci ruskej štátnej televízie Rossija 1. Tá totiž prenášala ceremoniál s niekoľkosekun­dovým oneskorením a vďaka tomu po probléme s jednou z vločiek odvysielala záznam z generálnej skúšky.

„Toto je verejné tajomstvo,“ povedal Ernst o používaní záznamov. Televízia strih priznala. „Samozrejme je to zlé, ale nemáme sa za čo hanbiť,“ obhajoval sa režisér.

„Vďakabohu sa to neobjavilo v televízii,“ vyhlásil o technickom probléme niekdajší francúzsky zjazdár Jean – Claude Killy, ktorý ako člen Medzinárodného olympijského výboru vedie koordinačnú komisiu pre hry v Soči.

Ako v sobotu upozornila agentúra AP, podobné chyby nie sú počas otváracích ceremoniálov nijako výnimočné. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri sa napríklad pri zapaľovaní ohňa vztýčili len tri zo štyroch pylónov.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #otvárací ceremoniál #Soči 2014