Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je nemecký outfit vztýčený prostredník Putinovi? pýta sa americká tlač

Veľkú pozornosť komentátorov na internete pri otváracom ceremoniáli zimných olympijských hier v Soči pritiahlo pestrofarebné oblečenie nemeckej výpravy.

07.02.2014 22:56
Otvárací ceremoniál, Soči Foto: ,
Nemci sa prezentovali zaujímavým oblečením.
debata (28)

Kým nemecké servery z kanárikovej súpravy svojich športovcov príliš nadšené nie sú, anglickojazyčné weby výbavu Nemcov chvália a niektorí v ​​nej vidia aj skryté posolstvo hostiteľskej krajine, ktorá je kritizovaná za potlačovanie práv homosexuálov.

Emma Yardleyová, ktorá spolu s kolegami hodnotila na webe kanadského denníka Toronto Star oblečenie výprav kráčajúcich po olympijskom štadióne v Soči, udelila zlatú medailu za najškaredší úbor Američanom, ktorých známy návrhár Ralph Lauren obliekol do „vlasteneckých“ pletených svetrov s hviezdami a pruhmi.

Server berlínskeho denníka Der Tagesspiegel však našiel iného adepta na najhoršie odetú výpravu. „Nemecko nastupuje a už má prvý titul vo vrecku: za najškaredšie oblečenie. Maria Höflová – Rieschová môže vlajkou mávať, ako len chce, ale už to nevylepší,“ komentoval sarkasticky denník pestrofarebnú kreáciu nemeckých športovcov od módneho domu Bogner. Dojem z nemeckej kolekcie potom zhrnul slovami „pestrofarebná nočná mora“.

Bulvárny denník Bild ju označil za „prenikavú kreáciu“, ktorá nemeckému tímu „v každom prípade zabezpečí, že bude dobre na diaľku rozpoznateľný“. Americká stanica NBC News to naopak považuje za pozitívum a na svojich internetových stránkach fotografiu s nemeckými olympionikmi doplnila komentárom: „Nemecko v Soči zažiarilo s oslnivo odvážnym úborom.“

Glosátorke módnej rubriky britského denníka The Telegraph Olivii Berginovej žlto – zeleno – modro – červená kombinácia na oblečení nemeckých športovcov zo všetkého najviac evokovala dúhovú vlajku homosexuálov a konštatovala, že v Soči sa určite žiadny Nemec nestratí, pretože ich každý ľahko nájde.

V narážke na farebnú kombináciu pripomínajúcu symbol homosexuálnej komunity sa server amerického denníka Huffington Post opýtal, či Nemci svojím oblečením neposielajú smerom k ruským organizátorom nejaké politické posolstvo. „Nebol tento pestrofarebný outfit veľkým vztýčeným prostredníkom voči hostiteľom?“ pýta sa Huffington Post. Podobne reagovalo aj mnoho užívateľov Twitteru, kde „protestné kreácie“ nemeckých olympionikov vyvolali veľa pochvalných ohlasov.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #otvárací ceremoniál #Soči 2014