Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi už majú za sebou prvý vrchol. Vďaka miláčikovi tribún Pľuščenkovi

Zimné olympijské hry sa v Soči ešte ani nezačali a domáce Rusko má už za sebou prvý vrchol. V predvečer slávnostného otvorenia sa na olympijský ľad opäť vrátil krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko.

07.02.2014 14:29
Jevgenij Pľuščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko na olympijskom ľade v Soči.
debata

Petrohradčan je miláčikom tribún a Rusi ho zbožňujú. Už pri jeho nástupe na ľad na krátky program v rámci súťaže tímov fanúšikovia mohutne aplaudovali. Olympijský víťaz 2006 im potom predviedol výbornú jazdu. Nedostal síce najviac bodov, ale z ľadu odchádzal spokojný. V rytme tanga v sprievode obľúbeného husľového virtuóza Edvina Mártona predviedol štvoritý toeloop v kombinácii s trojitým, pridal trojitého axla a evidentne z neho opadlo napätie. V závere jazdy mohol predviesť svoje skvelé krokové umenie.

„Prvý súťažný deň v Soči bol pre mňa najkrajší. Dokázal som to! Zdolal som svoje telo. Korčuľoval som skutočne dobre,“ tešil sa Pľuščenko, ktorého v súťažnom korčuľovaní držala len účasť v Soči. Jeho telo poznačilo počas kariéry dvanásť operácií, pre zdravotné problémy vynechal v posledných rokoch viacero veľkých medzinárodných súťaží vrátane tohtoročných majstrovstiev Európy.

Jeho telo už nie je najmladšie, v štartovom poli je veteránom a niektoré prvky si už nemôže dovoliť ako za mlada. V Soči sa predstaví ešte trikrát. „Už teraz som vyhral. Bolo veľmi náročné súťažiť pred domácim publikom. Niekedy to však pomôže, keď vidíte, že vás všetci podporujú. Bol som z toho v šoku,“ priznal Pľuščenko.

Informácie pochádzajú z informačného systému ZOH.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Jevgenij Pľuščenko