Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povzbudzovať na mieste môže až dvetisíc Slovákov

Našich olympionikov môže prísť do dejiska zimných Hier povzbudiť možno okolo dvetisíc Slovákov, čo by mohlo byť v rámci zimných Hier zatiaľ najviac. Okrem zhruba stočlennej olympijskej výpravy zavíta na športoviská aj viac ako 300 našincov, ktorí si už zakúpili vstupenky cez oficiálneho slovenského predajcu.

07.02.2014 14:00
fanusicka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Okrem nich však budú sedieť v hľadisku aj ďalší športoví, štátni predstavitelia, či sponzori, no a v neposlednom rade Slováci pracujúci a žijúci v Rusku. Tých je podľa posledných odhadov Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí viac ako dvetisíc, ale, prirodzene, nie každý zvolí drukovanie domovine priamo na tribúnach.

So štartom olympijských hier zdraželi aj letenky do Soči, v niektorých prípadoch až o sto eur. Priame spojenie je v ponuke len v prípade odletu z Mníchova a let trvá potom niečo vyše troch hodín. „Z Prahy je možné letieť od 449 eur za spiatočnú letenku. Prestup je v meste Kyjev. Z Viedne sa dá letieť od 472 eur za spiatočnú letenku. Prestup je takisto v Kyjeve. Pri voľbe odletu z Budapešti je cena spiatočnej letenky 490 eur. Prestupuje sa vo Varšave a v Moskve,“ vymenúva varianty Michal Repa z portálu pelikan.sk. Podľa jeho slov sa záujem o letenky do Soči oproti vlaňajšku zvýšil takmer sedemnásobne, no zatiaľ je to len o vyhľadávaní cien a možností letu.

K priamemu nákupu pristúpili desiatky Slovákov. „Cez agentúru Stars&Friends Marketing, ktorá je oficiálnym predajcom vstupeniek na ZOH v Soči pre verejnosť, si vstupenky zakúpilo viac ako 300 osôb,“ vraví Eva Gažová zo spoločnosti Slovenská olympijská marketingová. Predajca okrem vstupeniek ponúka aj balíčky, v cene ktorých je ubytovanie, letenka a, samozrejme, lístky na hokejové zápasy, biatlon, bežecké lyžovanie, krasokorčuľovanie či alpské lyžovanie. Cena sa pohybuje od 2 990 do 5 800 eur pre dve osoby.

Gažová hovorí, že zimné olympijské hry v Soči budú počtom slovenských návštevníkov najpočetnejšie zastúpené. „Nemôžeme porovnávať zimné olympijské hry a olympijské hry v lete. No môžeme povedať, že záujem o olympijské hry je každou olympiádou väčší. Zatiaľ najväčší záujem bol určite o Londýn 2012,“ tvrdí Gažová. Do Londýna si vtedy cez oficiálneho predajcu zakúpilo vstupenky viac ako tisíc Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #Olympijské hry #vstupenky #Soči #letenky