Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bežci na lyžiach dali prednosť príprave na Soči pred pretekmi

V rakúskom Obertilliachu a talianskom Livigne absolvovali slovenskí bežci na lyžiach záverečnú prípravu na zimné olympijské hry v Soči.

29.01.2014 17:21
Martin Bajčičák, beh na lyžiach Foto:
Martin Bajčičák.
debata

V Obertiliachu boli mužskí olympionici Martin Bajčičák a Peter Mlynár a tiež šprintérka Daniela Kotschová. V Livigne vo výške 1850 m naberala kondíciu a formu pred ZOH Alena Procházková s trénerom Jánom Valuškom.

„Boli to dva týždne kvalitnej objemovej prípravy v približne rovnakej nadmorskej výške, v akej sa Soči budú konať olympijské súťaže. Z toho dôvodu všetci štyria naši reprezentanti vynechali preteky Svetového pohára v poľskej Szklarskej Porebe a nepôjdu ani najbližší víkend do talianskeho Toblachu. Martin Bajčičák si v rámci prípravy odskočil na diaľkový beh Dolomitenlauf, kde obsadil pekné 3. miesto,“ informoval vedúci výpravy bežcov SR na ZOH 2014 Peter Bartoň.

Podľa neho je dôležité, že všetci naši olympionici zostali aj pri plnej záťaži zdraví. Momentálne sú už všetci štyria na Slovensku a muži by mali vo štvrtok absolvovať olympijský sľub u prezidenta SR. „Muži pôjdu na sľub a skúsený Bajčičák bol dokonca určený, že ho bude skladať aj za ostatných športovcov. Ženy do Bratislavy nepôjdu a budú pokračovať v jednofázových tréningoch až do piatkového odletu do Soči. Letíme o 10.40 h charterom z Viedne spolu všetci zástupcovia vytrvalostných športov,“ doplnil Bartoň informácie logistického charakteru.

Olympiáda je vrchol štvorročného snaženia športovcov, slovenskí bežci s výnimkou Procházkovej v šprinte v ostatných dvoch-troch sezónach neprenikli do užšej svetovej špičky. Podarí sa im to v Soči? „Snažíme sa o to, aby práve na olympiáde forma našich reprezentantov vygradovala a aby práve tam dosiahli najlepšie výsledky z celej sezóny. Na čo konkrétne to bude stačiť v porovnaní s najlepšími, uvidíme,“ uzavrel Bartoň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alena Procházková #Martin Bajčičák #beh na lyžiach #Soči 2014