Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američania predstavili oblečenie pre Soči. Ralph Lauren ich obliekol národne

Pletené svetre s národnými motívmi z dielne módneho návrhára Ralpha Laurena tvoria súčasť oficiálneho oblečenia amerických športovcov na nadchádzajúcich zimných olympijských hrách a tiež paralympijských hrách v Soči.

24.01.2014 13:44
debata (1)

Američania predstavili svoje slávnostné uniformy pre ZOH 2014 počas prehliadky vo vysielaní NBC Today Show. Predvádzačmi boli členovia curlingového tímu USA Jared Zezel a Jessica Schultzová. Stalo sa tak 15 dní pred slávnostným otvorením ZOH. Informuje o tom olympijský server Insidethegames.com.

zväčšiť V olympijských uniformách USA si zapózovali aj... Foto: Reuters, RALPH LAUREN
Ralph Lauren, americké olympijské oblečenie V olympijských uniformách USA si zapózovali aj hokejista Zach Parise a hokejistka Julie Chu.

Na svetroch športovcov USA je okrem národnej vlajky aj množstvo ďalších hviezdičiek a prúžkov, ktoré predstavujú tradičný americký folkový štýl. Do vybavenia patrí aj rolák z krémovej bavlny a biele športové nohavice, čierne topánky s červenými šnúrkami a opasok v patriotických farbách – červenej a bielej.

„Ralph Lauren veľmi dobre vie, aká je to česť reprezentovať svoju krajinu na zimných olympijských hrách, preto venoval pri tvorbe oblečenia športovcov veľkú pozornosť národným motívom,“ povedal riaditeľ marketingu Amerického olympijského výboru Peter Zeytoonjian. "Myslím si, že všetci Američania budú právom hrdí na našich športovcov, keď sa v takomto národne ladenom oblečení objavia na slávnostnom otváracom ceremoniáli v Soči,” dodal Zeytoonjian.

Ralph Lauren oficiálne oblieka amerických olympionikov a paralympionikov už od roku 2008. Obe strany sú zatiaľ veľmi spokojné s touto spoluprácou. „Sme hrdí a veľmi sa tešíme na moment, keď sa americkí športovci objavia pri nástupe krajín pred očami celého sveta v oblečení z našej dielne,“ vyhlásil David Lauren, výkonný riaditeľ spoločnosti a najmladší syn Ralpha Laurena.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ralph Lauren #Soči 2014 #americká olympijská výprava