Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extravagancia v curlingu: Nóri sa opäť predvedú v šialených nohaviciach

Nórsky curlingový tím chystá na olympijský turnaj v Soči novú kolekciu extravagantných nohavíc, ktorými šokovali športový svet už na predchádzajúcich hrách vo Vancouveri.

22.01.2014 15:22
Nórsko, curling, Foto: ,
Nórski reprezentanti v curlingu pózujú v netradičnom oblečení na ZOH 2014 v Soči.
debata

Zatiaľ čo v Kanade vybojovali strieborné medaily v károvaných červeno-modro-bielych nohaviciach namiesto tradičných čiernych, v Rusku predstavia napríklad aj model s kľukatým vzorom v národných farbách.

Ďalšie motívy budú zahŕňať kvetinový vzor, ostatné sú zatiaľ prísne tajné a Nóri ich chystajú ako prekvapenie pre fanúšikov. „Poviem to asi takto, mňa v nich nikdy neuvidíte,“ vyhlásil tréner nórskeho výberu Pal Trulsen. „Možno s výnimkou nejakej party zlého vkusu,“ dodal.

Kvarteto Thomas Ulsrud, Torgor Nergard, Christoffer Svae a Havard van Petersson hodilo tradície za hlavu prvýkrát v roku 2010, kedy ich výstredný úbor vyvolal veľké ohlasy. Jedny zo „šialených nohavíc“ od nich dostal k narodeninám aj nórsky kráľ Harald V.

Nadšení obdivovatelia dokonca založili na Facebooku stránku The Norwegian Olympic Curling Team's Pants, ktorá má vyše 695 000 fanúšikov. Teraz sa jej obľuba pravdepodobne znovu zvýši.

Nórski reprezentanti v Curlingu na ZOH 2010 vo... Foto: SITA/AP, Robert F. Bukaty
Curling, Nórsko Nórski reprezentanti v Curlingu na ZOH 2010 vo Vancouvri.

Módny výstrelok víta aj predsedníčka medzinárodnej curlingovej federácie Kate Caithnessová, ktorú najprv klaunské nohavice šokovali. Na milosť si ich vzala vďaka tomu, že pritiahli pozornosť k športu. „Bolo by hrozné, keby ich nosili všetky tímy – to by vyzeralo ako v cirkuse. Takto je to poznávacie znamenie Nórov a nám sa to páči,“ dodala.

V ponechaní jedinečnosti dúfa aj Svae, pôvodný autor myšlienky. Pred Vancouverom nebol spokojný s fádnym čierno-šedým úborom a oslovil výrobcu oficiálneho výstroja, či by neušil farebnejší model. Na to však bolo málo času, a preto začal hľadať na internete, kde narazil na netradičné golfové nohavice. Krikľavé modely od rovnakej firmy si obľúbili napríklad golfista John Daly či rocker Alice Cooper.

„Rozhodne nám to zmenilo život. Nie v každodennom zmysle, ale keď jazdíme s curlingom po svete, nie je vždy dôležité, či sa nám darí alebo nie. Ľudia si vždy myslia, že sme vyhrali, pretože sme stále v médiách,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #curling #nórska curlingová reprezentácia