Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára ponesie v Soči slovenskú vlajku. Je to veľka pocta, vraví

Hokejový kapitán Zdeno Chára ponesie slovenskú zástavu na otváracom ceremoniáli zimných olympijských hier v Soči.

16.01.2014 11:41 , aktualizované: 21:33
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (11)

Na 46. valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru to oznámil šéf SOV František Chmelár. „Nikto nedostal výnimku, ani Ovečkin, ani kapitán kanadského hokejového tímu, ale Zdeno Chára áno. Bude to pre neho veľká česť,“ uviedol Chmelár.

NHL uvoľní hráčov pôsobiacich v zámorskej profilige na olympijský turnaj 9. februára, hry v Soči slávnostne otvoria 7. februára. Kapitán Bostonu Bruins tak vynechá stretnutie V St. Louis 6. februára domáci zápas proti Ottawe Senators 8. februára.

„Je to veľká pocta, ide o najväčšie športové podujatie. Vždy, keď môžete byť jeho súčasťou, tak je to obrovská česť. Tak isto, ako byť kapitánom národného tímu. Je to niečo špeciálne, pretože na jednom mieste je toľko odlišných športovcov, máte jedinečnú možnosť sa s nimi pozhovárať a naživo sledovať rôzne súťaže,“ uviedol Chára pre oficiálnu stránku Bostonu. Tridsaťšesťročný obranca bude chýbať „medveďom“ 6. februára v zápase na ľade St. Louis a o dva dni neskôr doma proti Ottawe.

„So Zdenom sme sa o možnosti byť vlajkonosičom rozprávali pred časom. Hneď kontaktoval vedenie klubu, ktoré bolo nadšené. Je to pre nich veľká česť a hrdosť mať vo svojich radoch človeka, ktorý ponesie vlajku na olympiáde,“ uviedol generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora.

„Zdeno prišiel ku mne a generálnemu manažérovi Petrovi Chiarellimu a povedal nám, že bude vlajkonosičom svojej vlasti. Peter to schválil a odo mňa má tiež podporu. Keď sa pozriete, čo všetko Zdeno urobil pre klub, tak ide o ľahké rozhodnutie. Bude niesť vlajku svojej krajiny na olympiáde a aj keď vynechá zápas alebo dva, tak uvoľniť ho bude to najmenej, čo môžeme urobiť pre človeka, ktorý dal klubu toho veľmi veľa od svojho príchodu,“ povedal pre zámorské médiá tréner Bruins Claude Julien.

Prehľad slovenských vlajkonosičov na otváracích ceremoniáloch ZOH:
Lillehammer 1994: Peter Šťastný (hokej)
Nagano 1998: Ivan Bátory (beh na lyžiach)
Salt Lake City 2002: Róbert Petrovický (hokej)
Turín 2006: Walter Marx ml. (sánkovanie)
Vancouver 2010: Žigmund Pálffy (hokej)
Soči 2014: Zdeno Chára (hokej)

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára