Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára je najlepší kapitán na svete, tvrdí Kopecký

Hokejový útočník Tomáš Kopecký debutoval pred štyrmi rokmi na zimných olympijských hrách vo Vancouveri v slovenskom drese. Do Soči pôjde už ako jeden z hráčov, na ktorého sa bude tréner Vladimír Vůjtek spoliehať.

15.01.2014 16:34
Tomáš Kopecký, ms 2013, hokej, príchod Foto: ,
Tomáš Kopecký.
debata (2)

Kopecký zatiaľ myslí najmä na výkony v NHL v drese Floridy.

„Stále je to o kolotoči zápasov v NHL, ale nedá sa ujsť pred tým, že onedlho sa už začne olympiáda. Veľmi sa do Soči teším,“ povedal pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Tomáš Kopecký. Spomienky na Vancouver má stále v živej pamäti. "Pre mňa to bolo v tom čase niečo úžasné, keďže som zažíval na vlastnej koži prvé zápasy v reprezentácii. Bolo to niečo neskutočné, keďže som odmalička sníval o tom, že si oblečiem slovenský dres na olympiáde alebo majstrovstvách sveta. Najkrajšie spomienky mám aj tak na to, aká sme tam boli skvelá partia. Všetko som si užil. Je to o tom, že na úspech je potrebná veľmi dobrá partia. Dva týždne sme robili každý deň všetko spolu a to bolo na tom veľmi pekné. Mali sme obrovský pocit spolupatričnosti. K tomu nám pomohlo aj to, že sme hrali veľmi dobrý hokej. Stále ma však škrie zápas o bronz proti Fínom. Ktovie aké by to bolo teraz, ak by sme udržali náskok 3:1…,“ zamyslel sa Kopecký, ktorý si medailovú radosť urobil ziskom striebra na svetovom šampionáte v roku 2012 v Helsinkách.

Kopecký okrem ZOH reprezentoval aj na dvoch svetových šampionátoch, v Helsinkách 2012 získal striebro. Kapitánom tímu SR v Soči bude Zdeno Chára. "Lídrom kabíny môže byť každý skúsený hráč, ale Zdeno Chára je človek na svojom mieste. V hokejovom svete niet povolanejšieho človeka ako je on a on je určite najlepším kapitánom na svete! Kabínu si ustriehne, o to nemám obavy. Budeme mať však niekoľko osobností, ktoré dodajú tímu veľa sebavedomia,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Kopecký, ktorý sa už teší na reprezentačných spoluhráčov. V národnom tíme má víťaz Stanlehyo pohára 2008 a 2010 na svojom konte 25 stretnutí a 6 gólov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Tomáš Kopecký