Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chára: Tréner vybral hráčov, ktorým dôveruje

Zdeno Chára, kapitán Bostonu i slovenskej hokejovej reprezentácie, sa vyjadril o možnostiach národného tímu Slovenska na olympijskom turnaji v Soči. Rozhovor s ním uverejnil ruský portál Čempionat.com.

13.01.2014 16:28
Stanley Cup Chicago - Boston, Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata (12)

Na nadchádzajúcej zimnej olympiáde budete kapitánom mladej slovenskej reprezentácie. Prekvapilo vás, že tréner Vladimír Vůjtek nevzal do tímu zaslúžilých veteránov Miroslava Šatana a Jozefa Stümpela?
Nepovedal by som, že máme až také mladé mužstvo. Správnejšie je – vekovo vyvážené. Sú v ňom mladí, ale aj skúsení hokejisti. Ak by sme mali „neoperenú“ reprezentáciu, bolo by pre ňu zložité niečo dosiahnuť. A nie je možné stále brať na olympijský turnaj tých istých hráčov. Tréner a manažment sa rozhodli pozvať tých hokejistov, s ktorými sa cítia komfortne. A úlohou, nás, hráčov je urobiť všetko pre to, aby sme dosiahli dobrý výsledok.

Čo znamená – dobrý výsledok? Pred štyrmi rokmi vo Vancouvri Slovensko, pre mnohých neočakávane, skončilo štvrté. Na čo si môže trúfať v Soči?
Opakujem: ku každému zápasu pristúpime maximálne zodpovedne a urobíme všetko, čo je v našich silách.

Slovensko je v skupine aj s Ruskom, jeho častým súperom na olympijskom ľade. V Turíne 2006 ho Slováci zdolali v riadnom hracom čase (5:3), vo Vancouvri 2010 po samostatných nájazdoch 2:1. Dodáva to tímu sebadôveru?
Každé stretnutie proti Rusku je iné. Vopred nemožno predpovedať, na aký zápas z predchádzajúcich sa bude podobať. Možno na nijaký. V našich vzájomných stretnutiach sú víťazstvá i prehry. V jednom mám stopercentnú istotu: hrať proti Rusku v Soči bude veľmi náročné. Rusko patrí k favoritom, má silný tím a výhodu domáceho ľadu. Musíme byť pripravení na všetko – a tam uvidíme, kto na čo má.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára