Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hadamczik o hviezde Colorada: Nestíhal a preto nejde do Soči

Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik reagoval na otvorené slová Jana Hejdu, ktorý sa nezmestil do nominácie na februárové zimné olympijské hry do Soči.

09.01.2014 19:20
Alois Hadamczik Foto:
Alois Hadamczik.
debata (2)

Tridsaťpäťročný obranca klubu NHL Colorado Avalanche na margo svojej neúčasti pod piatimi kruhmi uviedol, že si už nevie predstaviť štart pod terajším trénerom ČR.

„Vzali sme ho na ostatné majstrovstvá sveta. Choval sa slušne, neboli s ním problémy. Iná vec je, že sa mu nedarilo na veľkom klzisku,“ povedal 61-ročný Hadamczik pre český denník Sport.

Podľa kouča nedokázal skúsený bek pochopiť pokyny, ktoré si mladíci z Pardubíc na nedávnom prípravnom turnaji v Soči osvojili počas troch tréningov. „Ctím si jeho výkonnosť v NHL, pre mňa je to výborný hráč. Keď ho nezaradím do zostavy, ešte to neznamená, že proti nemu niečo mám. A či on má niečo proti mne? Nech si hovorí, čo chce. My sme mu pomohli tým, že sme ho zobrali na šampionát, on nám to mal vrátiť výkonom. To sa však nestalo,“ podotkol Hadamczik.

Tréner, ktorý český tím na ZOH 2006 v Turíne priviedol k bronzovej medaile, upozornil, že doteraz mu to na všetkých významných podujatiach fungovalo a hráči boli nadšení. „Potom príde niekto, kto berie štyri milióny dolárov, a keď mu na videu štyrikrát ukážeme, čo chceme, tak to nepochopí? To nie je moja vina. Takisto nemôžem za to, že prehrá súboj alebo nestíha korčuliarsky,“ dodal Hadamczik, podľa ktorého sa Hejda typologicky nehodí na široké klzisko.

Prvému mužovi realizačného tímu sa nepáčia ani hráčove poznámky k nominácii. „Prečo komentuje, že v zostave nie je Hudler? Ak on bude tréner, nech si vezme, koho chce. Teraz nemá právo niečo také hovoriť. Uznávam každého, kto hrá v NHL. To však ešte neznamená, že je lepší ako niekto iný z Európy. Niekto nepozvanie príjme a je súdny, iný nie,“ zakončil Hadamczik.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alois Hadamczik #Jan Hejda