Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anketa: Čo hovoria na olympijskú nomináciu bývalí hokejisti?

Denník Pravda oslovil bývalých hokejistov, aby vyjadrili svoj názor na olympijskú nomináciu do Soči.

07.01.2014 17:32
Jozef Golonka: Ženy vedia byť za volantom veľmi... Foto:
Jozef Golonka.
debata (7)

Jozef Golonka, hokejová legenda

Tréner to mal veľmi ťažké, byť na jeho mieste, točí sa mi z toho hlava. V nominácii mi však chýba napríklad brankár Staňa, ktorý chytá pravidelne a dobre. V obrane by som neváhal so Švarným, v útoku zasa so Špirkom. Majstrovstá sveta sú iba druhá liga, olympiáda je absolútny vrchol a preto si myslím, že šancu by mali dostať predovšetkým zdraví hráči so zápasovou praxou. Čo sa týka Šatana, zrejme by som čakal do poslednej chvíle.

Miroslav Hlinka, bývalý útočník, majster sveta

V nominácii sú očakávané mená. Veľmi som si prial, aby v nej boli mladí hráči, čo sa splnilo. Aj keby mali odohrať na turnaji len minútu-dve, bude to pre nich skúsenosť na nezaplatenie a v budúcnosti to reprezentácii určite vrátia. V nominácii sú aj momentálne zranení hokejisti, ale keď sa dá Višňovský do poriadku, verím, že bude patriť k najlepším. Prajem chlapcom, aby ich forma gradovala práve v Soči.

Róbert Švehla, bývalý obranca, bronzový na MS 2003

S nomináciou som spokojný. Mladíci zo zámorských súťaží do nej patria. Marinčin trochu dopláca na to, že Edmonton teraz skúša hráčov, inak by hrával pravidelne. Jurčo sa v Detroite predviedol v dobrom svetle a ide mu to aj v AHL. Čo sa týka Mira Šatana, vieme, že v poslednom čase toho veľa nenahral. Je to vážená osobnosť, ale nohy už nemá také rýchle ako kedysi. Myslím, že Miro to chápe.

Ján Filc, tréner majstrov sveta 2002

Trochu ma prekvapila nominácia Marcinka, ale vyplýva zrejme zo situácie s centrami. Medzi brankármi dostal prednosť Ján Laco – asi aj pre dobrú skúsenosť, ktorú s ním má tréner Vůjtek z MS 2012. Uvidíme, ako bude na ľade pôsobiť Michel Miklík, ale je bojovník a mohol by byť pre fanúšikov príjemným prekvapením. A čo sa týka Mira Šatana, azda keby bola uzávierka nominácie o dva týždne neskôr, bol by pohľad na neho iný. Takto to dopadlo pre neho negatívne.

Oto Haščák, bývalý útočník

Tréner nemal veľmi na výber, naša základňa je neporovnateľne menšia oproti tímom, s ktorými budeme hrať. V nominácii ma neprekvapilo žiadne meno, mladí hráči ako Jurčo a Marinčin si ju zaslúžili. Každý, kto sa presadí v NHL, má svoju kvalitu. Šatan dlho nehral a je mimoriadne ťažké dostať sa rýchlo do takej formy, aby ste mohli hrať proti najlepším z najlepších.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Filc #Soči 2014 #Jozef Golonka #Miroslav Hlinka #Róbert Švehla #Oto Haščák