Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Radšej budem hrať v Soči než oddychovať

Chrbát slovenského hokejistu Mariána Hossu je v polovici sezóny NHL v lepšom stave ako sa predpokladalo.

04.01.2014 11:19
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Tvrdia to zámorské médiá a server Chicago Suntimes dodáva, že jeden z kľúčových útočníkov Blackhawks sa cíti zdravotne fajn.

„Až som prekvapený, aké to je dobré. Som šťastný, že to tak je,“ povedal Hossa. Čoskoro 35-ročný krídelník vynechal v tejto sezóne iba tri zápasy pre zranenie, ale bez súvislosti s chrbtom. Keď Hossovi zámorské médiá podsunuli myšlienku takmer trojtýždňového oddychu a zbierania síl pred play-off namiesto účasti na ZOH v Soči v drese Slovenska, 15-gólový a 35-bodový útočník obhajcu Stanleyho pohára zareagoval takto: „Keď máte možnosť zahrať si na veľkom turnaji za vašu krajinu, je to niečo úžasné. Ak to neurobíte, máte zase veľa voľna a času na doliečovanie sa. Obe možnosti majú svoje výhodu, ale ja budem radšej hrať.“

Hossa priznal, že bol v kontakte so zostavovateľmi hokejového olympijského tímu SR do Soči a spoločne sa rozprávali na túto tému. Pripomenul, že zatiaľ čo USA a Kanada majú problém určiť 25 hráčov do konečnej nominácie z bohatého výberu, ktorý im ponúka NHL, v prípade malých krajín, a teda aj Slovenska, je situácia odlišná. V tejto súvislosti Američania uviedli, že v slovenskej nominácii pre ZOH by sa mal objaviť aj mladší brat Mariána Hossu Marcel. Bývalý hráč NHL je momentálne v Diname Riga v KHL s 34 bodmi za 17 gólov a 17 prihrávok druhý najproduktívnejší hráč tímu. „My nemáme toľko možností a teda ani starostí so zostavovaním olympijského tímu ako Američania. Väčšina z nás, čo tam budeme, v podstate dopredu vieme o svojej pozícii,“ dodal Marián Hossa pre suntimes.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago #Soči 2014