Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci budú hokej sledovať aj na námestiach

Semifinálový duel olympijského hokejového turnaja vo Vancouveri Kanada - Slovensko sa v noci z piatka na sobotu chystajú sledovať tisíce fanúšikov na námestiach a v baroch v rôznych slovenských mestách.

26.02.2010 19:15
Slovenskí fanúšikovia v Moskve Foto:
Slovenskí fanúšikovia
debata

Bratislava

Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta budú môcť sledovať záverečné zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouvri na veľkoplošnej obrazovke na Námestí SNP. Hlavné mesto dnes povolilo inštalovanie veľkoplošnej obrazovky s rozmermi 4 × 6 metrov . O jej umiestnenie na námestie požiadal Slovenský zväz ľadového hokeja.

Organizátor dokumentoval súčinnosť s krajským dopravným inšpektorátom policajného zboru v Bratislave, čím bola splnená hlavná podmienka mesta na zaručenie bezpečnosti a poriadku počas programu. Zároveň mesto žiadateľa zaviazalo nerušiť hlasnou produkciou bohoslužby v kostole Milosrdných bratov, obyvateľov a pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia na Námestí SNP.

Žiadateľ o povolenie počas podujatia zabezpečí podľa magistrátu asistenciu príslušníkov polície a mestskej polície a rovnako organizačných pracovníkov; je povinný spolupracovať s dispečingom DPB. Okrem iného má zabezpečiť aj mobilné sociálne zariadenia. Povolenie bolo vydané na dobu od 26. februára do 28. februára. Na základe výsledku zápasu zo soboty sa bude prenášať na druhý deň buď zápas o tretie miesto alebo finálový zápas.

Martin

hokejom bude žiť aj Divadelné námestie v Martine. Ako pre agentúru SITA uviedol Jozef Petráš, hovorca mesta, na spoločné sledovanie zápasu veľkoplošnej obrazovke v centre sa chystá niekoľko stoviek fanúšikov. Martin sa na živom vysielaní semifinále dohodol so Slovenskou televíziou, ktorá bude spoluorganizátorom tejto akcie. Priamy prenos STV bude sa bude prenášať na veľkoplošnú obrazovku s rozmermi 4 × 3 metrov, ktorá bude visieť na martinskom Miléniu.

Prenájom obrazovky ako aj technické zabezpečenie získalo mesto sponzorsky od spoločnosti, ktorá v Martine prevádzkuje digitálne billboardy. V prípade pozitívneho ohlasu sa bude rovnako vysielať aj posledný olympijský zápas slovenských hokejistov v nedeľu ráno o 4.00 (zápas o 3. miesto) alebo večer o 21.15 h (finále).

Košice

Každý, kto príde v Košiciach do Šariš Pubu Maxiss na Námestí osloboditeľov pred zápasom slovenských hokejistov s Kanadou so slovenským znakom na hrudi a zároveň bude mať na sebe niečo vo fialovej farbe, dostane od fanúšikov z platformy Iné Košice prvé pivo zadarmo. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa platformy Annamária Sýkorová.

„Po výkonoch, ktoré doteraz predviedli naši hokejisti na olympiáde, verím, že by mohli bojovať aj o zlatú medailu. Dúfam, že ranná káva v sobotu nám bude veľmi chutiť,“ skonštatoval starosta košickej mestskej časti Krásna Marek Kažimír.

Ak slovenská reprezentácia zdolá Kanadu a dostane sa do bojov o zlatú medailu, platforma Iné Košice chce požiadať mesto o zaujatie verejného priestranstva na Hlavnej ulici a priblížiť Košičanom finálový zápas na veľkoplošnej projekcii. „Mesto o takejto možnosti neuvažuje, preto by som rád so svojimi priateľmi a ľuďmi z mesta, v ktorom žijem, prežil olympijskú atmosféru finálových zápasov spoločne,“ dodal Kažimír.

debata chyba