Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci majú skvelého Haláka, priznala hviezda Kanady Crosby

Ich tréning vysiela naživo kanadská televízia, pričom počas celej hodiny rozoberajú štyria experti do detailov každého hráča, jeho prínos pre mužstvo, taktické zaradenie do útoku a pripravenosť na najbližšieho súpera.

26.02.2010 12:54
Sidney Crosby, Mike Babcock Foto:
Sidney Crosby v rozhovore s trénerom Kanady Mikom Babcockom.
debata

Tým malo byť podľa predpokladov Švédsko, no obhajca olympijského zlata je už z kola von po tom, čo ho vo štvrťfinále vyradili hokejisti Slovenska. „Po našej výhre s Ruskom som dostával množstvo otázok ohľadom švédskeho tímu. Radšej som však na ne neodpovedal, pretože v hokeji nikdy neviete,“ vyjadril sa obranca Dan Boyle a pokračoval: „Ako vidno, urobil som dobre. Čakajú nás Slováci a to rozhodne nebude ľahký zápas. Majú kvalitný tím a výborného brankára,“ uviedol bek San Jose na adresu výberu trénera Jána Filca.

Kanada vstupovala spoločne s Ruskom ako hlavný favorit na zlatú medailu. Očakávané finále snov sa však konať nebude, keďže odvekí rivali na seba narazili už vo štvrťfinále, ktoré vyhrali „javorové listy“ 7:3. Tréner Mike Babcock priznal, že svojich zverencov musel po jasnej výhre trochu krotiť, aby boli pripravení na semifinále.

„Ešte sme nič nedosiahli. Je to len prvý krok. Musíme sa sústrediť na nového súpera. Nebude to nič ľahké, Slováci prechádzajú turnajom nenápadne, no takmer bez problémov. Zdolali Rusov, Švédov, to hovorí samo za seba,“ priznal kouč Detroitu Red Wings.

Samotní hráči domáceho tímu sa na adresu Slovákov vyjadrujú s rešpektom. „Majú skvelého gólmana Jara Haláka, ktorý je vo výbornej forme,“ priznala najväčšia hviezdy tímu Sidney Crosby. Výkony gólmana Montrealu Canadiens upútali aj krídelníka Jaroma Iginlu: „Je vo forme, ale to sme aj my. Pokiaľ budeme hrať ako proti Rusom, nemusíme sa o výsledok báť.“

Olympijskí víťazi zo Salt Lake City 2002 sa po bezproblémovom štarte do turnaja a triumfe 8:0 nad Nórskom vytrápili so Švajčiarskom (3:2n) a prehrali s USA (3:5), čo ich odsunulo do baráže, v ktorej rozstrieľali Nemecko 8:2. „Od tohto duelu sa zlepšila v našom tíme chémia, lepšie si na ľade rozumieme. Fyzickou a nátlakovou hrou sme zničili Rusov a to isté by malo platiť aj na Slovensko,“ vyznal sa obranca Shea Weber.

Boj o finále medzi Kanadou a Slovenskom sa začne v Canada Hockey Place o 18:30 miestneho času (3:30 SEČ).

debata chyba