Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tridsaťpäť miliónov ľudí bolo v koncoch, uznal kanadský odborník

Bývalý hokejista Nick Kypreos je odborníkom kanadskej televíznej stanice TSN. Po zápase Kanada - Slovensko bol v rozpakoch. Na jednej strane sa tešil z postupu domácich do finále, na druhej uznal veľké kvality slovenského mužstva. Pravda.sk exkluzívne vyspovedala zámorského hokejového znalca.

27.02.2010 15:43
Nick Kypreos Foto:
Nick Kypreos.
debata

Očakávali ste, že duel Kanady so Slovenskom môže byť tak vyrovnaný?
Aj áno. Slováci predvádzali počas turnaja skvelé výkony, ktoré, ako sa ukázalo, neboli náhodné. Možno v úvode zápasu boli Slováci trošku nervózni, no postupom času sa stále zlepšovali a v závere predviedli skvelú hru. Brankár Kanady Roberto Luongo nechytal dobre, prvý gól padol po jeho hrúbke, a potom nastal chaos pred kandskou bránkou. Slováci rozpútali peklo, ktoré Kanada ustála len vďaka šťastiu.

Hovoríte tieto slová len preto, že som zo Slovenska a chcete ma potešiť?
Nie, to v žiadnom prípade! Mne sa naozaj páčilo, ako vaši chlapci hrali. Dobrá defenzíva, skvelý brankár Halák, ktorý by mal byť podľa mňa jasnou jednotkou Montrealu. My, Kanaďania, sme sa v závere naozaj veľmi trápili.

Takže súhlasíte, že Slovensko odohralo proti Kanade viac ako vyrovnaný zápas?
Určite! Poviem vám to asi tak, v závere duelu bolo 35 miliónov ľudí nervóznych ako nikdy predtým a mali malú dušičku. Ak by Pavol Demitra dal gól, všetko by možno bolo inak.

Kanada pritom viedla 3:0. Nie je pre vás prekvapením, že prišla o trojgólový náskok?
Vedenie o tri góly nič neznamená. Sami ste to videli. Slováci dali kontaktný gól a boli hneď na koni. Kanada si za stavu 3:0 myslela, že zápas je už jasný, no to bol omyl. V závere, keď Slováci tlačili, mali domáci namále.

Kto sa vám najviac páčil zo slovenského tímu?
Nebudem hodnotiť výkon len v tomto zápase, ale celkovo. Úžasný je Pavol Demitra. Dokázal sa vrátiť po zranení ramena a dokazuje, že je v maximálnej pohode. Svoje kvality potvrdzuje aj obranca Zdeno Chára či brankár Jaroslav Halák.

Slovákov čaká boj o bronz, v ktorom sa stretnú s výberom Fínska. Kto je podľa vás favoritom duelu?
Na papieri možno Fíni, no podľa mňa určite Slováci. Majú za sebou úžasný turnaj, do každého duelu dávajú srdce a hrajú tímovo. Fíni utŕžili debakel od USA, a tak očakávam, že budú na tom horšie ako Slováci.

Nick Kypreos

Narodený 4. júna 1966 v Toronte je bývalý hokejista, ktorý počas svojej kariéry obliekal dres Hartfordu Whalers, Washingtonu Capitals, New Yorku Rangers a Toronta Maple Leafs. Počas kariéry v NHL odohral 442 zápasov, strelil 46 gólov, pridal 44 asistencii a nazbieral 90 bodov. Na trestnej lavici si odsedel 1210 trestných minút. V súčastnosti je hokejový analytik.

debata chyba