Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Filc: Klobúk dole pred mojimi hráčmi

Šance na zisk bronzovej medaily v zápase proti Fínsku sú podľa trénera slovenskej hokejove reprezentácie Jána Filca vyrovnané.

27.02.2010 08:13
Ján Filc Foto:
Ján Filc.
debata

Čo prežívate po prehre s Kanadou?
Sklamanie, že sme nedokázali dať tretí gól, je veľké v každom z nás. Všetci majú dole hlavy. Ale verím, že do zápasu proti Fínom ich zdvihneme, budeme im veľmi znepríjemňovať život a bronzové medaily si zoberieme my.

Splnili hráči to, čo ste od nich žiadali?
Sami si uvedomovali, že nie úplne. Strácali sme priveľa pukov v strednom pásme, priestor pred našou bránkou nebol taký čistý, aký by mal byť a padli z toho tri góly. To sú maličkosti, ktoré takéto veľké zápasy rozhodujú.

Nemal váš tím zo súpera priveľký rešpekt?
Otázky o tom, či sme sa báli, znášam ťažko. Keby sme sa báli, nehrali by sme takto. Vôbec nešlo o obavy, len o rešpekt. Bolo to olympijské semifinále proti Kanade na jej ľade pred plným štadiónom. Hnali ich tu dopredu všetci po poslednú upratovačku. Som strašne rád, že to chalani takto zvládli.

Semifinále na olympiáde hralo Slovensko prvý raz. Zohrala úlohu neskúsenosť?
Skôr psychický tlak – uvedomujete si, o čo hráte. Ale myslím, že ani na druhej strane nešlo všetko podľa plánu. Bolo to zjavné v závere, keď po našom góle začali Kanaďania zmätkovať a mali problémy držať nás pod kontrolou.

Ako hodnotíte výkon tímu?
Musím sňať klobúk pred mojimi hráčmi, pred tým, ako pristúpili k zápasu. Áno, bola tam vidieť nervozita, boli tam zbytočné straty pukov. Ale ten výkon a obzvlášť jeho vyvrcholenie v závere si zaslúži rešpekt. Za stavu 0:3 zdvihli hlavu, urobili všetko pre to, aby snahu pretavili aj do dobrého výsledku. Nezľakli sa a urobili zo zápasu divadlo. Šťastena sa však v niektorých chvíľach od nás odklonila. Ale tak to už chodí.

Ako sa teraz cítite?
Padlo to zo mňa, som uvoľnený a trošičku nešťastný, ale to je logické. Ono je to už asi niekde napísané.

Prečo nedohral zápas Marián Gáborík?
Je to len maličký diskomfort a rozhodli sme, že bude lepšie ušetriť si ho na Fínov.

Nastúpi na malé finále Ľuboš Bartečko?
Uvidíme ráno, ale zatiaľ sa zdá, že áno.

Má súboj o bronz favorita?
Má mierneho papierového favorita vo Fínoch, ale po našich výkonoch je to skôr jedna k jednej. Musíme si čo najlepšie oddýchnuť a verím, že nadviažeme na výkon proti Kanade. Teraz je len na nás, aby sme vedeli zrealizovať záver nášho sna.

debata chyba