Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako v horore. Fíni dostali šesť gólov za 13 minút!

To, čo sa odohralo v semifinálovom zápase olympijského turnaja medzi tímami USA a Fínskom, sa len tak nevidí. Jediný nezdolaný tím predviedol v súboji so Suomi neuveriteľný ofenzívny uragán, keď v 13. minúte viedol 6:0 a mohol sa šetriť na finále.

27.02.2010 03:34
Miika Kiprusoff Foto:
Smutný brankár Fínska Miika Kiprusoff.
debata

Celé to pritom mohlo vyzerať úplne inak. Hokejistov Ameriky nakopol ku kanonáde obrovskou hrúbkou brankár porazeného tímu Miika Kiprusoff, keď rozohral priamo na hokejku Ryana Malona, a ten skóroval do prázdnej bránky.

„Puk sa postavil na hranu, inak by ho Kipper v pohode poslal preč. Od toho momentu sme sa totálne rozpadli. Nevedeli sme čo robiť. Náš výkon bol trápny,“ priznal obranca Sami Lepistö.

Najviac zamestnaným mužom v Canada Hockey Place bol v priebehu 3. a 13. minúty miestny hlásateľ. Gól Ryan Malone, gól Zach Parise, gól Eric Johnson, gól Patrick Kane (v priebehu jednej minúty dvakrát), gól Paul Stastny. Šesť klincov do fínskej rakvy.

„Bolo to bláznivých 13 minút. Nikdy som také niečo nezažil. Vyzeralo to, akoby sme dali gól z každého striedania,“ priznala mladá hviezda Chicaga Blackhawks Patrick Kane a pokračovala: „Boli sme pripravení hrať naplno celý zápas, no nemuseli sme. Sme vo finále, a to je úžasný pocit.“

Jasný priebeh zápasu zaskočil aj Zacha Pariseho. „Čakal som, že to bude tesný zápas, možno 2:1 či 3:2. Fíni majú skvelú defenzívu, čo potvrdzovali počas celého turnaja, no my sme mali úžasný deň.“

Američania si tak po ôsmich rokoch zahrajú finále. V domácom prostredí v Salt Lake City získali striebro, keď ich vo finále zdolala Kanada 5:2.

debata chyba