Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Björndalenova olympiáda už nie je katastrofálna, ale fantastická

Po sklamaní v predchádzajúcich pretekoch sa napokon fenomenálnemu nórskemu biatlonistovi Olemu Einarovi Björndalenovi podarilo získať šieste olympijské zlato. Tridsaťšesťročný rodák z Drammenu bol členom víťaznej štafety na 4 x 7,5 km.

27.02.2010 14:45
Ole Einar Björndalen, biatlon Foto:
Druhý najúspešnejší športovec v histórii zimných olympiád Ole Einar Björndalen,
debata

Björndalen má na svojom konte už jedenásť cenných kovov z olympiád, z toho šesť zlatých, štyri strieborné a jeden bronzový, čím sa zaradil na druhú priečku v poradí najúspešnejších športovcov v histórii zimných olympijských hier za svojho krajana, bežca na lyžiach Björna Dählieho (beh na lyžiach 8 – 4 – 0).
„Keď som zostrelil všetkých päť terčov na záverečnej položke, vedel som, že víťazstvo nám už neunikne. Bol to naozaj fantastický pocit,“ povedal v cieli šťastný Björndalen, ktorý predtým obsadil v pretekoch s hromadným štartom až 27. miesto, v šprinte bol sedemnásty a v stíhačke prišiel do cieľa na siedmej pozícii. Okrem toho získal vo Vancouveri striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch na dvadsať kilometrov.
„Sú to pre mňa fantastické olympijské hry,“ povedal Björndalen, ktorý ešte pred týždňom po svojich neúspechoch označoval olympiádu vo Vancouveri za katastrofálnu. „Nepredvádzal som optimálne výkony, ale pred štafetou som všetko hodil za hlavu a vyšlo to. Cítim sa absolútne úžasne. Skúsim sa aj počas nasledujúcich štyroch rokov pripraviť čo najlepšie, aby som aj v roku 2014 v Soči patril k adeptom na medaily.“ V čase nasledujúcej olympiády bude mať už 40 rokov.

debata chyba