Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf biatlonu nechce, aby po sláve prišlo bolenie brucha

Slovenský biatlon zažil vo Vancouvri najúspešnejšiu olympiádu v histórii a vrátil sa na pozíciu najúspešnejšieho zimného olympijského športu na Slovensku. V medailovej bilancii biatlonu sa s tromi medailami (1 - 1 -1) zaradilo Slovensko na piatu priečku za veľmocami Nórskom Nemeckom Ruskom a Francúzskom.

27.02.2010 15:47
Pavol Hurajt, biatlon Foto:
Výsledky, aké dosiahol vo Vancouvri Pavol Hurajt, nečal nikto, vraví šéf slovenského biatlonu.
debata

Anastasia Kuzminová sa so zlatom z rýchlostných a striebrom zo stíhacích pretekov stala jednou z medailovo najúspešnejších účastníčok olympiády. Pavol Hurajt bronzový v pretekoch s hromadným štartom, piaty vo vytrvalostných, siedmy v rýchlostných a šestnásty v stíhacích pretekoch sa stal štvrtým najviac bodujúcim biatlonistom tohto sviatku športovcov.

„Je obdivuhodné, s akou suverenitou sa dokázala presadiť Nasťa Kuzminová. Abolútne najväčším prekvapením ale boli výkony Pavla Hurajta. Výsledky, aké dosiahol, určite nikto nečakal,“ hodnotil prezident Slovenského zväzu biatlonu Juraj Sanitra. „Škoda, že už sa nikto ďalší z našich k tejto dvojici nepridal,“ dodal. Sklamanie prišlo najmä v pretekoch štafiet, kde bolo cieľom potvrdiť vysokú úroveň umiestnením v desiatke najlepších. Trináste miesto žien a pätnáste mužov bolo fackou.

„Bude treba stabilizovať reprezentačné družstvá,“ reaguje Sanitra. „Týka sa to nielen seniorov, ale najmä mládežníkov – juniorov, kadetov, žiakov. Bol by som rád, keby sa neurobili také chyby, ako pri iných športoch, keď po veľkej sláve prišlo veľké bolenie brucha a funkcionári nedokázali výsledky využiť pre rozvoj a zvýšenie kvality svojho odvetvia.“

debata chyba