Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bobisti havarovali v 1. jazde a na olympiáde skončili

Slovenské štvorboby s posádkou Milan Jagnešák, Marcel Lopuchovský, Petr Nárovec a Martin Tešovič sa v záverečnom úseku prvej jazdy na XXI. zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouvri prevrhli a do cieľa sa dokĺzali s odstupom 4,36 sekundy na priebežne vedúce kvarteto USA I. Reprezentanti SR vyviazli z tejto havárie bez vážnejších zdravotných indispozícií, ale na štart druhej jazdy už nenastúpili a v súťaži nepokračujú. Dôvodom je poškodenie bobov.

27.02.2010 04:11
Slovenský štvorbob, havária Foto:
Slovenský štvrbob v súťaži po nehode v prvej jazde skončil.
debata

„Na inkriminovanom mieste od štvrtka akoby narástol ľad, lebo úplne všetky posádky tam majú problémy. Mňa ako v jedenástej zákrute vytiahlo, tak mi prasklo zariadenie, ktoré drží prednú časť bobov. Tie sa mi v dôsledku toho úplne roztriasli a už sa to nedalo kontrolovať. Boby sa prelomili, to isté sa stalo aj Rusovi Alexandrovi Zubkovovi,“ opísal príčinu pádu vo Whistler Sliding Centre pilot Milan Jagnešák, ktorý potvrdil, že jeho posádka vyviazla z havárie bez ujmy na zdraví „Áno, všetci sme v poriadku.“

Slováci sa na medzičasoch pohybovali až do osudného okamihu na 20. – 22. mieste, čo im dávalo reálny predpoklad pomýšľať na prienik medzi najlepšiu dvadsiadku. „Všetko by bolo v pohode, len žiaľ sme to nedošli. Na štart druhej jazdy sme nemohli nastúpiť, pretože boby to nevydržali. Sú v takom stave, že to znamenalo pre nás koniec. Škoda, že to takto dopadlo, lebo po tréningoch som si myslel, že by sme to mali zvládnuť. Musíme si počkať do Soči, azda to vyjde,“ poznamenal zakladateľ bobového športu na Slovensku, pre ktorého mali byť tieto ZOH rozlúčkovými.

Krátko po predčasnom ukončení olympijskej súťaže štvorbobov však mal 40-ročný Jagnešák iný názor. Na otázku, či je pripravený pokračovať v kariére, odpovedal: „Zrejme áno.“ Po chvíľkovej odmlke dodal: „Určite to nebola moja rozlúčka, pretože takto sa nelúči s olympiádou.“ Tieto slová svedčia o tom, že hoci sa ZOH 2010 vo Vancouveri ešte neskončili, slovenskí bobisti majú pred sebou nový cieľ – ZOH 2014 v ruskom Soči.

debata chyba