Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zedník: Musíme s Kanaďanmi korčuľovať, inak nás zničia

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa budú v semifinálovom stretnutí na zimných olympijských hrách proti domácej Kanade spoliehať na osvedčený herný systém, vďaka ktorému sa vo štvrťfinále dostali cez favorizovaných Švédov.

26.02.2010 21:45
Slovensko, hokej, Richard Zedník, Branko... Foto:
Richard Zedník (vľavo) a Branko Radivojevič sa zabávajú na tréningu v hale Britannia.
debata

Kanaďania sú vo Vancouveri obrovskými favoritmi nielen na postup do finále, ale aj na zisk zlatých medailí. Svoju nesmiernu silu dokázali aj vo štvrťfinále, keď svojou fyzickou hrou a presným zakončením doslova zmietli z ľadu Rusov.

„Neobávame sa ich fyzickej a nátlakovej hry. My máme svoj vlastný systém a veríme, že bude fungovať,“ povedal po piatkovom rannom rozkorčuľovaní center prvého slovenského útoku Pavol Demitra. „My nemáme čo stratiť. Na ľade budeme tvrdo pracovať rovnako ako v doterajších dueloch. Necítime žiadny tlak, zápas si ideme užiť.“

V stredu stačilo Slovákom na štyri góly v sieti Švédska 14 striel. „Nie je dôležitý počet striel, ale efektivita. Proti Švédom bol každý náš pokus veľmi nebezpečný,“ dodal Demitra.

Jedným z najlepších a najaktívnejších hráčov SR na turnaji je v každom dueli útočník Richard Zedník. „Čaká nás pravdepodobne jeden z najväčších zápasov, aké sme kedy v reprezentácii odohrali. Kanaďania sú veľmi dobrí korčuliari. My sa musíme snažiť držať s nimi v tomto krok, inak nás zničia a zabijú. Musíme byť aktívni a čakať na svoju šancu,“ vyhlásil zakončovateľ tímu KHL Lokomotiv Jaroslavľ.

debata chyba