Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie som kúzelník, viac som čarovať nemohla, vravela Zuzulová

Slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová dosiahla v olympijskom slalome vo Whistleri najlepšie umiestnenie v tejto sezóne - desiatu priečku. Zároveň si vylepšila svoje maximum pod piatimi kruhmi, dosiaľ bola najvyššie na olympiáde v Turíne, kde v kombinácii skončila pätnásta. Sezóna, v ktorej ju prenasledovala smola, zranenia a pády, sa skončila.

28.02.2010 05:02
Veronika Zuzulová, slalom Foto:
Veronika Zuzulová.
debata

Ako vnímate tú desiatu priečku?
Môžem byť spokojná, je to môj najlepší výsledok v sezóne a podaril sa mi práve na olympiáde. Po roku a pol som zase v desiatke. Mala som štartové číslo 29 a nie som kúzelník. Urobila som, čo som mohla.

Po prvom kole ste boli jedenásta. Nedúfali ste, že sa v druhom posuniete viac dopredu?
Trošku áno, ale v druhom kole bola trať horšia ako v prvom, najmä spodná časť. Viac som asi načarovať nemohla, na medailu som v týchto podmienkach nepomýšľala.

Splnili ste cieľ, ktorý ste si pred olympiádou dali?
Áno, hovorila som si, že keď sa dostanem do desiatky, budem spokojná. Preteky mi celkom vyšli. Týmto výsledkom som sa zase dostala medzi tridsať najlepších slalomárok na svete, čo je pre mňa pozitívne, budúci rok môžem zase útočiť.

Ako skomentoval vaše jazdy otec?
Nevidel ich. Myslel si, že na mňa lepí smolu tým, že sleduje moje jazdy. Ani v predchádzajúcich pretekoch sa na mňa nepozeral.

Cítite po nevydarenej sezóne zadosťučinenie?
Áno, konečne po pretekoch nemusím plakať a môžem sa aj tešiť. Bola to pre mňa ťažká sezóna, ale myslím, že som ju zvládla.

Nie je vám ľúto, že sa súťažná zima končí?
Naopak, teším sa. A teším sa aj z toho, že som ju zakončila takto.

Vo Whistleri ste sa zdržali iba niekoko dní. Stihli ste si vôbec uvedomiť olympijskú atmosféru?
Som rada, že som tu bola tak krátko. Už keď som prišla, bolo mi jasné, že ak by som tu mala byť o týždeň dlhšie, bolo by to pre mňa ťažké. Nie je tu pokoj.

Máte za sebou tretiu olympiádu. Pôjdete aj na štvrtú?
Nemôžem to na sto percent zaručiť.

debata chyba