Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hodnotenie výkonov slovenských hokejistov na ZOH

Prinášame hodnotenie výkonov slovenských hokejistov na olympijských hrách vo Vancouvri, kde obsadili štvrté miesto. Známkovalo sa ako od 1 do 5, pričom jednotka je najlepšie hodnotenie.

01.03.2010 06:30
ZOH 2010, Slovensko - Švédsko, Demitra, Marián... Foto:
Radosť slovenských hokejových hviezd - zľava Pavol Demitra, Marián Hossa, Zdeno Chára, na lavičke aj Zdeník a Šatan.
debata

Hodnotenie slovenských hokejistov

Brankári

Jaroslav Halák 1
Potvrdil fantastickú formu z Montrealu. Bol veľkou oporou pre celý tím, čo potvrdil najmä v súbojoch s Ruskom či Švédskom. Slovensko v ňom našlo istotu do ďalších rokov.

Jaroslav Halák. Foto: SITA
Jaroslav Halák Jaroslav Halák.

Peter Budaj a Rastislav Staňa
Bez hodnotenia, na turnaji neodchytali ani jednu minútu.

Obrancovia

Zdeno Chára 1
Kráľ defenzívy. Na úzkych klziskách bol dominantnou postavou obrany. Vynikal v osobných súbojoch, svojou dlhou hokejkou oberal hráčov súpera o puk. K dokonalosti mu chýbal len strelený gól.

Andrej Meszároš 1
Skvelo doplnil v obrannej dvojičke Zdena Cháru. V defenzíve istý na sto percent, dôrazný, razantný. Do útočnej fázy sa veľmi nezapájal, ale to sa od neho ani nečakalo.

Ľubomír Višňovský 2
Potvrdil svoju kvalitu. Výborne číta hru, má bezchybnú rozohrávku. Proti Kanade bol na ľade pri dvoch góloch súpera, no následne naštartoval Slovákov gólom k mohutnému finišu. Možno mohol častejšie strieľať od modrej.

Martin Štrbák 2
Najstarší člen obrany nesklamal a s Višňovským vytvoril účinné obranné duo. Štartom v zápase s Fínskom vytvoril rekord v počte odohratých duelov v reprezentácii (152.).

Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad... Foto: Reuters
Slovensko - Lotyšsko, hokej, Ľubomír Višňovský, Jozef Stümpel, Martin Štrbák, Žigmund Pálffy Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad Lotyšskom. Ľubomír Višňovský (druhý zľava) sa teší z prvého gólu v turnaji, blahoželajú mu Jozef Stümpel, Martin Štrbák (tretí zľava) a Žigmund Pálffy.

Andrej Sekera 2
Vôbec na ňom nebolo badať herný výpadok z Buffala. Vzadu si plnil prácu takmer bez chýb. Bol najofenzívnejším obrancom slovenského tímu, čo potvrdil štvrťfinálovým gólom do siete Švédska.

Milan Jurčina 2
Využíval proporcie svojho tela. V defenzíve nechyboval, smerom do útoku bol však nulový.

Ivan Baranka (bez hodnotenia)
Nastúpil len na dve tretiny súboja s Lotyšskom už za rozhodnutého stavu. Premiéru na ZOH okorenil gólom.

Útočníci

Pavol Demitra 1
Odohral životný turnaj! Po zranení ramena chytil skvelú formu. Strieľal dôležité góly, spoluhráčom ponúkal tutovky. Mrzieť ho budú nevyužité tutovky zo záverom zápasu s Kanadou a Fínskom.

Marián Hossa 1
Vytvoril údernú dvojičku s Demitrom. Vždy, keď bol na ľade, hrozilo súperovej obrane nebezpečenstvo. Využíval najmä rýchlosť a skvelý ťah na bránku.

Marián Hossa. Foto: SITA, AP
Fínsko Slovensko Hossa Marián Hossa.

Richard Zedník 1
Na turnaji sa prezentoval v skvelej forme. Pracant, ktorý sa vyznačoval skvelým ťahom na bránku a dokonalým krytím puku. Ak ho chcel súper odstaviť, musel si pomáhať za cenu faulu.

Michal Handzuš 1
Jeden z najlepších defenzívnych útočníkov sveta. Turnaj ho zachytil v skvelej forme, bol oporou pri presilovkách aj v oslabeniach.

Jozef Stümpel 1-
Tridsaťsedemročný center kazašskej Astany chytil druhý dych. Skvelá palicová technika i strela na bránku. Vynikal najmä v zápasoch základnej skupiny.

Marián Gáborík 1-
Bolo badať, že zranenie kolena ho limitovalo v rýchlosti. Aj tak sa stal so štyrmi gólmi najlepším strelcom výberu Jána Filca.

Marián Gáborík v jednej zo situácií pred ruským... Foto: SITA
Slovensko, Rusko, ZOH, Gáborík, Bryzgalov Marián Gáborík v jednej zo situácií pred ruským brankárom Iľjom Bryzgalovom.

Tomáš Kopecký 1-
Zo štvrtého útoku sa predral až do prvého. Bojoval ako lev, neodflákol ani jeden súboj. Švédsku strelil životný gól, ktorým posunul Slovensko do semifinále.

Miroslav Šatan 2
V skupine odohral len polovičku zápasu s Lotyšskom. Najlepší zápas odohral v baráži o postup do štvrťfinále s Nórskom, kde strelil víťazný gól. Na ľade bojoval ako za starých čias.

Ľubomír Bartečko 2
Pre veľkého bojovníka sa turnaj skončil v úvode zápasu s Nórskom, kde ho brutálne fauloval obranca Tollefsen. Do tohto momentu odvádzal spoľahlivú robotu, hoci najmä smerom do defenzívy.

Branko Radivojevič 2-
Člen štvrtej formácie nechal na ľade dušu a bojovné srdce. Smerom dopredu však nebezpečný nebol.

Richard Zedník (vľavo) a Branko Radivojevič sa... Foto: SITA
Slovensko, hokej, Richard Zedník, Branko Radivojevič Richard Zedník (vľavo) a Branko Radivojevič sa zabávajú na tréningu v hale Britannia.

Martin Cibák 2-
Spoločne s Radivojevičom ako jediný ofenzívny hráč nebodoval. V priebehu turnaja sa dostal aj do pozície 13. útočníka.

Žigmund Pálffy 3-
Na vlastnej koži si overil, že najlepší hráč extraligy sa nemôže porovnávať s hokejistami z NHL či KHL. Šance na turnaji aj mal, ale ani jeden z jeho štyroch nájazdov sa neskončil gólom.

Marcel Hossa 3-
Jeho zaradenie do prvého útoku nevyšlo, prepadol sa až do štvrtého. Elitný kanonier KHL sa na turnaji vôbec nechytil.

Jaroslav Halák.
Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad...
+1Marián Hossa.
debata chyba