Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hodnotenie výkonov slovenských hokejistov na ZOH

Prinášame hodnotenie výkonov slovenských hokejistov na olympijských hrách vo Vancouvri, kde obsadili štvrté miesto. Známkovalo sa ako od 1 do 5, pričom jednotka je najlepšie hodnotenie.

01.03.2010 06:30
ZOH 2010, Slovensko - Švédsko, Demitra, Marián... Foto:
Radosť slovenských hokejových hviezd - zľava Pavol Demitra, Marián Hossa, Zdeno Chára, na lavičke aj Zdeník a Šatan.
debata

Hodnotenie slovenských hokejistov

Brankári

Jaroslav Halák 1
Potvrdil fantastickú formu z Montrealu. Bol veľkou oporou pre celý tím, čo potvrdil najmä v súbojoch s Ruskom či Švédskom. Slovensko v ňom našlo istotu do ďalších rokov.

Jaroslav Halák. Foto: SITA
Jaroslav Halák Jaroslav Halák.

Peter Budaj a Rastislav Staňa
Bez hodnotenia, na turnaji neodchytali ani jednu minútu.

Obrancovia

Zdeno Chára 1
Kráľ defenzívy. Na úzkych klziskách bol dominantnou postavou obrany. Vynikal v osobných súbojoch, svojou dlhou hokejkou oberal hráčov súpera o puk. K dokonalosti mu chýbal len strelený gól.

Andrej Meszároš 1
Skvelo doplnil v obrannej dvojičke Zdena Cháru. V defenzíve istý na sto percent, dôrazný, razantný. Do útočnej fázy sa veľmi nezapájal, ale to sa od neho ani nečakalo.

Ľubomír Višňovský 2
Potvrdil svoju kvalitu. Výborne číta hru, má bezchybnú rozohrávku. Proti Kanade bol na ľade pri dvoch góloch súpera, no následne naštartoval Slovákov gólom k mohutnému finišu. Možno mohol častejšie strieľať od modrej.

Martin Štrbák 2
Najstarší člen obrany nesklamal a s Višňovským vytvoril účinné obranné duo. Štartom v zápase s Fínskom vytvoril rekord v počte odohratých duelov v reprezentácii (152.).

Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad... Foto: Reuters
Slovensko - Lotyšsko, hokej, Ľubomír Višňovský, Jozef Stümpel, Martin Štrbák, Žigmund Pálffy Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad Lotyšskom. Ľubomír Višňovský (druhý zľava) sa teší z prvého gólu v turnaji, blahoželajú mu Jozef Stümpel, Martin Štrbák (tretí zľava) a Žigmund Pálffy.

Andrej Sekera 2
Vôbec na ňom nebolo badať herný výpadok z Buffala. Vzadu si plnil prácu takmer bez chýb. Bol najofenzívnejším obrancom slovenského tímu, čo potvrdil štvrťfinálovým gólom do siete Švédska.

Milan Jurčina 2
Využíval proporcie svojho tela. V defenzíve nechyboval, smerom do útoku bol však nulový.

Ivan Baranka (bez hodnotenia)
Nastúpil len na dve tretiny súboja s Lotyšskom už za rozhodnutého stavu. Premiéru na ZOH okorenil gólom.

Útočníci

Pavol Demitra 1
Odohral životný turnaj! Po zranení ramena chytil skvelú formu. Strieľal dôležité góly, spoluhráčom ponúkal tutovky. Mrzieť ho budú nevyužité tutovky zo záverom zápasu s Kanadou a Fínskom.

Marián Hossa 1
Vytvoril údernú dvojičku s Demitrom. Vždy, keď bol na ľade, hrozilo súperovej obrane nebezpečenstvo. Využíval najmä rýchlosť a skvelý ťah na bránku.

Marián Hossa. Foto: SITA, AP
Fínsko Slovensko Hossa Marián Hossa.

Richard Zedník 1
Na turnaji sa prezentoval v skvelej forme. Pracant, ktorý sa vyznačoval skvelým ťahom na bránku a dokonalým krytím puku. Ak ho chcel súper odstaviť, musel si pomáhať za cenu faulu.

Michal Handzuš 1
Jeden z najlepších defenzívnych útočníkov sveta. Turnaj ho zachytil v skvelej forme, bol oporou pri presilovkách aj v oslabeniach.

Jozef Stümpel 1-
Tridsaťsedemročný center kazašskej Astany chytil druhý dych. Skvelá palicová technika i strela na bránku. Vynikal najmä v zápasoch základnej skupiny.

Marián Gáborík 1-
Bolo badať, že zranenie kolena ho limitovalo v rýchlosti. Aj tak sa stal so štyrmi gólmi najlepším strelcom výberu Jána Filca.

Marián Gáborík v jednej zo situácií pred ruským... Foto: SITA
Slovensko, Rusko, ZOH, Gáborík, Bryzgalov Marián Gáborík v jednej zo situácií pred ruským brankárom Iľjom Bryzgalovom.

Tomáš Kopecký 1-
Zo štvrtého útoku sa predral až do prvého. Bojoval ako lev, neodflákol ani jeden súboj. Švédsku strelil životný gól, ktorým posunul Slovensko do semifinále.

Miroslav Šatan 2
V skupine odohral len polovičku zápasu s Lotyšskom. Najlepší zápas odohral v baráži o postup do štvrťfinále s Nórskom, kde strelil víťazný gól. Na ľade bojoval ako za starých čias.

Ľubomír Bartečko 2
Pre veľkého bojovníka sa turnaj skončil v úvode zápasu s Nórskom, kde ho brutálne fauloval obranca Tollefsen. Do tohto momentu odvádzal spoľahlivú robotu, hoci najmä smerom do defenzívy.

Branko Radivojevič 2-
Člen štvrtej formácie nechal na ľade dušu a bojovné srdce. Smerom dopredu však nebezpečný nebol.

Richard Zedník (vľavo) a Branko Radivojevič sa... Foto: SITA
Slovensko, hokej, Richard Zedník, Branko Radivojevič Richard Zedník (vľavo) a Branko Radivojevič sa zabávajú na tréningu v hale Britannia.

Martin Cibák 2-
Spoločne s Radivojevičom ako jediný ofenzívny hráč nebodoval. V priebehu turnaja sa dostal aj do pozície 13. útočníka.

Žigmund Pálffy 3-
Na vlastnej koži si overil, že najlepší hráč extraligy sa nemôže porovnávať s hokejistami z NHL či KHL. Šance na turnaji aj mal, ale ani jeden z jeho štyroch nájazdov sa neskončil gólom.

Marcel Hossa 3-
Jeho zaradenie do prvého útoku nevyšlo, prepadol sa až do štvrtého. Elitný kanonier KHL sa na turnaji vôbec nechytil.

Jaroslav Halák.
Slovenská radosť v pohodovom víťazstve nad...
+1Marián Hossa.
debata chyba