Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekliatie Mariána Hossu pokračuje. Opäť je bez medaily

Prekliatie Mariána Hossu pokračuje. Jeden z najlepších hokejistov, akých kedy Slovensko malo, bol opäť krôčik od veľkého úspechu, no nakoniec mu ostali len oči pre plač. Spoločne so spoluhráčmi obsadil na hrách vo Vancouvri po prehre s Fínskom štvrté miesto.

28.02.2010 12:27
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa.
debata

„Je to veľké sklamanie, najmä preto, že sme boli tak blízko,“ priznal Marián v prvej reakcii a pokračoval: „Skutočnosť, že sme neuspeli, mrzí o to viac, že tento tím už spolu nikdy hrať nebude. Bola to rozlúčka jednej skvelej generácie. Chýbalo nám 20 minút, je to strašne smutné.“

Marián Hossa na veľkých podujatiach:
OH 2010 4. miesto
OH 2006 5. miesto
MS 2004 4. miesto
MS 2005 5. miesto
Stanley Cup 2008 2. miesto
Stanley Cup 2009 2. miesto

Slovensko nezačalo boj o bronzové medaily dobre. V úvodnej dvadsaťminútovke hrali zverenci trénera Jána Filca ospalo a pomaly. Druhé dejstvo však prinieslo diametrálne odlišný hokej a tri strelené góly. „To bola fantastická tretina. Dokázali sme, že vieme hrať skvelý hokej, vyšiel nám aj brejk v oslabení. Potom však prišla tretia tretina… Strašne často sme boli na trestnej lavici, čo sa nám vypomstilo,“ priznal.

Kanadské rozhodcovské duo Paul Devorski a Brad Watson v tretej časti hry posielali Slovákov na lavicu hanby ako na bežiacom páse. Fíni to dokonale využili, keď pri početnej výhode strelili dva góly. „Nech sa na mňa rozhodcovia nehnevajú, ale nemôžem si pomôcť. Čo tí totiž nikedy pískali… Branko Radivojevič dostal trest na štyri minúty, hoci počas hry nebolo nič avizované, to som ešte nevidel,“ priznal Hossa.

Práve pri vylúčení rodáka zo Starej Ľubovne padol víťazný gól. „Fínovi sa zaplietla moja hokejka medzi nohy a on spadol. Ja som ju radšej hneď pustil, no rozhodca mu na to i tak naletel. Bolo to smiešne,“ pripojil.

Slovenskí hokejisti i tak dosiahli svoj najlepší výsledok na olympijských hrách. O jednu priečku vylepšili piate miesto z Turína. „Môžeme byť na seba hrdí. Dokázali sme, že vieme hrať špičkový hokej na tej najvyššej úrovni. Porazili sme silné mužstvá Ruska a Švédska, do posledných sekúnd hrali vyrovnanú partiu s Kanadou a Fínskom. Veľa ľudí nám pred turnajom neverilo, no postupne sme si získali fanúšikov opäť na našu stranu. Dostávali sme množstvo SMS-siek, vedeli sme, že Slovensko stojí za nami. O to viac nás to mrzí.“

Hokejový život však pokračuje. Hráči sa okamžite po olympiáde vrátia spať do svojich klubov v NHL. „Život ide ďalej. Spolknúť túto pilulku nebude ľahké, bude nás to mrzieť do konca sezóny,“ dodal s deviatimi bodmi druhý najproduktívnejší hráč Slovenska.

debata chyba