Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výsledok? Sám som zvedavý, vraví pred maratónom Bajčičák

Program záverečného dňa zimných olympijských hier vo Vancouvri nebude patriť iba hokeju, ale aj behu na lyžiach. Mužský maratón na päťdesiatke sa pôjde klasicky, s hromadným štartom. Preteky sa začínajú o 18:30 SEČ.

28.02.2010 16:00
Martin Bajčičák Foto:
Martin Bajčičák.
debata

Kráľovská disciplína má vždy viac favoritov. Najčastejšie sa spomína Čech Lukáš Bauer, šancu však majú aj Nóri či Švédi, prípadne estónski veteráni, 39-ročný Andrus Veerpalu a o rok mladší Jaako Mae, či niekto z nevyspytateľných Nemcov, Francúzov, Fínov, Talianov a Rusov. Titul z Turína obhajuje Talian Giorgio Di Centa, na majstrovstvách sveta v Liberci triumfoval Nór Petter Northug.

Z dvojice Slovákov Ivan Bátory – Martin Bajčičák by mal mať väčšie šance Bajčičák, šiesty z majstrovstiev sveta 2007. „Budem sa snažiť ísť takticky a rozložiť si sily tak, aby som urobil ten najlepší výsledok, akého budem schopný. Na čo to bude stačiť? Sám som zvedavý. Po nie príliš výrazných výkonoch v predchádzajúcich štartoch určite do pretekov nejdem s veľkými očami.“

Päťdesiatku absolvuje Bajčičák na olympiáde tretíkrát. V roku 2002 v Salt Lake City skončil dvanásty, pred štyrmi rokmi v Turíne po prebdenej noci pre bolesti zubov štrnásty.

debata chyba