Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový orgazmus. Ako modré z neba, tešil sa hrdina Kopecký

Tréner Ján Filc ho pred zápasom preradil zo štvrtej lajny do prvej a spravil skvelý ťah! Útočník Chicaga Blackhawks Tomáš Kopecký sa za dôveru odvďačil prvým reprezentačným gólom, ktorým posunul Slovensko do semifinále. Keď predstúpil pred novinárov, lapal po dychu. Od radosti a kriku stratil hlas.

25.02.2010 09:07
Slovensko Švédsko Kopecký gól Foto:
Tomáš Kopecký skóruje.
debata

Pri oslave gólu ste stratili hlasivky?
(smiech) Áno. Nemohol som si to ani lepšie priať. Nielen ja, ale všetci chalani sme odviedli kus perfektnej roboty. Som hrdý na toto mužstvo. Ten môj gól – Demo to krásne potiahol po pravom krídle, nahral na Mariána Hossu a ten spravil to, čo vie najlešie – nebezpečne vystrelil. Odrazený puk sa dostal ku mne, tak som sa ho len snažil doťuknút do bránky a vyšlo to.

Je to najkrajší pocit vo vašej kariére?
Určite. Je to neuveriteľné, hokejový orgazmus. Keď som dal ten gól, videl som celé Slovensko, svoju rodinu, všetkých fanúšikov. Dúfam, že ešte nejaký pridám, aby sme sa mohli opäť radovať ako dnes.

Veľmi vám prospelo aj zaradenie do prvého útoku…
Chlapci si ma doberali, že je to pre mňa ako modré z neba. Splnil sa mi sen. Hrať s Demitrom a Hossom, čo mám k tomu povedať? To sú hráči, ktorým dáte puk a ide to už do bránky. Mali sme dohodu, že ja im budem pomáhať zozadu a naháňať puky. Súhra nám naozaj išla dobre.

Máte odložený víťazný puk?
Bohužiaľ nie. Musím vynadať Paľovi Demitrovi, že mi ho nezobral (smiech). Ale nezazlievam mu to, v tej eufórii sa to asi nedalo.

Komu venujete gól?
Svojim deťom, ale aj Bartovi (Ľuboš Bartečko). Ten za nás bojoval v každom z minulých zápasov, no teraz tu nemohol byť. Takisto všetkým chalanom. Sme tu skvelá partia.

Uvedomujete si už, že ste práve vyradili olympijských víťazov?
Asi ani nie, ale ten pocit je úžasný. Trošku sme prespali záver druhej tretiny, ale hokej je hra chýb. My sme ich spravili oveľa menej ako Švédi, to rozhodlo.

V čom bola najväčšia sila tímu pri strážení si náskoku až do záveru?
Že sme skvelá partia a skúsené mužstvo. Je tu mix mladých a starších hráčov, no a skvelý brankár. Je nádherné vidieť hráčov ako Paľo Demitra, Žigmund Pálffy či Jozef Stümpel, ako bojujú a do každého súboja dávajú všetko.

Čo zápas rozhodlo?
Že sme neopustili svoj systém hry. Presne to je veľkosť tohto mužstva. Či vyhrávame alebo prehrávame, hráme svoju hru. Ak sa budeme držať svojho systému, môžeme byť úspešní proti každému tímu.

Aj proti Kanade, vášmu semifinálovému súperovi?
(smiech) To uvidíme. Musíme sa hlavne rýchlo zregenerovať. Nepamätám si, kedy som naposledy hral toľko minút. Súboj s Kanadou bude extrémne náročný, majú skvelé mužstvo, no my nemáme čo stratiť.

debata chyba