Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kumaritašviliho rodina dostane peniaze od organizátorov ZOH

Rodina tragicky zosnulého gruzínskeho sánkara Nodara Kumaritašviliho dostane finančnú pomoc od organizačného výboru zimných olympijských a paralympijských hier vo Vancouvri. VANOC zaplatí nešpecifikovanú sumu príbuzným pretekára, ktorý zahynul počas tréningu v úvodný deň hier, z poistenia celej "olympijskej rodiny".

16.03.2010 15:43
Nodar Kumaritašvili, sánkovanie Foto:
Gruzínsky sánkar Nodar Kumaritašvili pred svojou poslednou jazdou.
debata

Organizačný výbor totiž rozšíril celé poistenie pre bezplatnú lekársku starostlivosť na prípady úmrtia, do čoho sa započítava napríklad návrat zostatkov do krajiny zosnulého. „S ohľadom na súkromie rodiny čiastku nezverejníme, ide však o zodpovedajúcu a hodnotnú sumu,“ povedala pre Vancouver Sun hovorkyňa VANOC Renee Smithová-Valadeová.

Podporu rodine Kumaritašviliho, ktorý podľahol následkom zranení po nehode v poslednej zákrute rýchlej olympijskej dráhy vo Whistleri, už bezprostredne po tragédii Medzinárodná sánkarská federácia. Tá venovala pozostalým 10.000 eur a navyše zorganizovala zbierku, do ktorej chce ďalšou čiastkou prispieť aj VANOC.

Kumaritašviliho rodina sa nachádza v zložitej sociálnej situácii, keďže jej pred niekoľkými rokmi kompletne zhorel dom. Zrekonštruovala ho prevažne s pomocou svojho jediného syna Nodara, do dokončenia však má stavbe ešte ďaleko.

debata chyba