Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranený Bartečko: Hrať by som chcel, nedám si však prilbu na hlavu

"A vy ste kto? Ja mám rozbitú hlavu, nič si nepamätám," vtipkoval v Slovenskom dome Ľuboš Bartečko, keď zbadal slovenských novinárov. Srdnatý útočník nemohol na zápas so Švédskom nastúpiť po tom, čo ho v barážovom dueli o postup do štvrťfinále fauloval nórsky obranca Ole-Kristian Tollefsen a pri páde na ľad si rozbil hlavu.

25.02.2010 14:33
Ľuboš Bartečko Foto:
Ľuboš Bartečko.
debata

Keď sa bojovník na pohľadanie Bartečko dozvedel, že nemá otras mozgu, zvažoval svoj štart už v dueli s „troma korunkami“. Napokon však stretnutie sledoval len z tribúny. „Doktor ma zošil, mám tam 17 štichov,“ prezradil a pokračoval: „Rana ma ešte trošku bolí, najmä na dotyk, stále je ešte opuchnutá. Ja by som aj chcel hrať, nedám si však prilbu na hla­vu,“ pripojil so smiechom.

Škaredý faul v zápase s Nórskom prišiel v siedmej minúte. Bartečka museli odniesť z ľadu na nosítkach. „Ten zákrok som si pozrel v telke. Bolo to zaujímavé…,“ povzdychol si. „Som však veľmi rád, že chlapci zabojovali a Nórov zdolali.“

Zranený Ľuboš Bartečko. Foto: Reuters
Ľuboš Bartečko Zranený Ľuboš Bartečko.

Útočníkovi švédskeho Färjestadu zdobí hlavu „turban“, na ktorom má namaľovaný slovenskú vlajku. „To prišli za mnou chalani na izbu a Martin Štrbák sa chopil fixky a namaľoval mi to,“ prezradil.

Štvrťfinálový súboj s obhajcom zlatej medaily sledoval v spoločnosti členov realizačného tímu z hľadiska. Srdcom bol však s hráčmi na ľade. „Mrzí ma, že som nemohol byť pri nich. Taký je však život hokejistu, to si nevyberiete. Posledných desať minút zápasu som sa už nemohol ani pozerať, také som mal nervy. Chalani však hrali úžasne, veľmi zodpovedne a obetavo. Švédov takmer vôbec k ničomu nepustili,“ pochválil spoluhráčov. 

Ľuboš Bartečko. Foto: Stanislav Benčat
Ľuboš Bartečko Ľuboš Bartečko.

Slováci zdolali na turnaji topfavorita z Ruska, následne silné Švédsko, v semifinále narazia na domácu Kanadu. Aké majú šance? „To sa uvidí. Kanada nemá slabú stránku, ale my sme už toho dokázali veľa. Veríme si a bojujeme,“ konštatoval. Bude pri boji o medaily na ľade? „Ťažko povedať. Moja "ozdoba“ pôjde už z hlavy dole, tak sa nechám prekvapiť. Čas ešte mám," dodal Ľuboš Bartečko.

debata chyba