Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci si pochvaľovali defenzívu, Rusi hovoria o budíčku

Na jednej strane veľká radosť zo senzačného triumfu, na druhej smútok z nečakanej prehry. Tak vyzerali emócie po zápase Slovensko - Rusko, ktorý sa na olympijskom turnaji skončil výhrou hokejistov spod Tatier 2:1 na nájazdy.

19.02.2010 14:11
Handzuš Halák Foto:
Michal Handzuš a gólman Jaroslav Halák.
debata

„Je to veľký úspech, najmä keď si uvedomíme, že sme prehrali deň predtým zápas s Českom. Neviem, čo táto výhra pre nás vôbec znamená, no som rád, že si môžeme s čistým svedomím povedať, že sme urobili maximum pre výhru,“ povedal center druhej formácie Jozef Stümpel.

Tridsaťsedemročný veterán otvoril nájazdovú lotériu a blysol sa parádnym zakončením – bekhendovou kľučkou nedal brankárovi Iľjovi Bryzgalovovi šancu. „Nevedel som, čo spravím, čakal som do poslednej chvíle na gólmanov pohyb. Takúto drámu som na medzinárodnom poli zažil asi prvýkrát,“ konštatoval.

Výborný zápas odohral stredný útočník LA Kings Michal Handzuš. Na ľade bojoval, drel, hádzal sa do striel. „Chceli sme hrať svoju hru a príliš neotvárať priestor v obrane,“ analyzoval. Rodák z Banskej Bystrice šiel aj na nájazd, no neuspel. „V tejto sezóne som už Bryzgalova z nájazdu prekonal, teraz to nevyšlo, no nevadí. Hlavne, že sme vyhrali.“

Samotný gólman Phoenixu Bryzgalov priznal, že čakal náročný duel. „Slováci majú kvalitné mužstvo, čo jasne dokumentovali na ľade. Nám táto prehra môže len a len pomôcť, sme späť na zemi. Dostali sme budíček.“

Pilier slovenskej obrany, kapitán Zdeno Chára, strávil na ľade proti Rusom takmer 25 minút. „Boli sme unavení zo zápasu s Českom, no i tak sme dobre bránili a dokázali súpera držať na dištanc od bránky. Keď už prešli Rusi do útoku, postavil sa im do cesty skvelý gólman Halák. Potvrdzuje, že v Montreale nie nadarmo o ňom hovoria ako o jednotke tímu,“ konštatoval Zdeno Chára.

V tíme Ruska vyčnieval výkonom Alexander Ovečkin. Hviezda Washingtonu sa snažila, pálila z každej pozície, no Haláka prekonala až v nájazdoch. Aj to len raz, hoci pokusy mala až tri. „Je nepríjemné takto prehrať, ale nič sa nedeje. Niekedy nám prehra aj pomôže. Stále máme šancu vyhrať tento turnaj, čo je podstatné. Verím, že už to bude len a len lepšie,“ dodal posledný víťaz Hartovej trofeje, určenej pre najužitočnejšieho hráča NHL.

debata chyba