Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zborná po prehre so Slovenskom nepanikári

Hoci ruská hokejová "zborná" vo štvrtok večer miestneho času nečakane podľahla vo svojom druhom vystúpení na vancouverskom olympijskom turnaji Slovensku 1:2 po samostatných nájazdoch, nie je to pre jej hráčov dôvod na paniku.

19.02.2010 10:47
Rusko Ovečkin Malkin Foto: ,
Skleslí Rusi Alexander Ovečkin (vľavo) a Jevgenij Malkin.
debata

„Slováci nie sú Lotyši. Tento zápas bol pre nás dobrým testom,“ konštatoval po zápase pre gazetu.ru center Detroit Red Wings Pavel Dacjuk. „Radšej urobiť chyby teraz ako v neskoršej fáze turnaja, keď už sa nebudú dať napraviť. Máme ešte dosť času na ich odstránenie.“

Ani ruský snajper Alexander Ovečkin, ktorý v záverečnom rozstrele nepremenil dva z troch nájazdov, nestrácal nervy: „Nie som z tejto prehry frustrovaný. Stále sa môžeme stať olympijskými víťazmi.“

Defenzívni hráči boli kritickejší. „Nepremenili sme naše šance a nehrali sme dobre. Budeme musieť popracovať na našej súhre a zohratosti a tiež na činnosti a pohybe útočníkov. Každý zápas je dôležitý,“ hodnotil neúspech skúsený obranca Pittsburghu Sergej Gončar. „Slováci nás v niektorých herných činnostiach prevýšili. No my sami sme urobili veľa chýb a stratili dosť pukov v strednom pásme. Nevyužili sme veľa šancí v presilovkách,“ konštatoval gólman Phoenixu Iľja Bryzgalov, ktorému Marián Hossa v 50. min pretrhol sen o čistom konte.

„Je dobré, že sme prehrali teraz. Máme ešte dosť času zamyslieť sa, prečo sme sem prišli a čo musíme zmeniť k lepšiemu v našej hre. Pretože všetci hovoria o tom, že vyhráme zlato, a ukazujú nám, kde a ako ho získame. No nám treba pracovať a nie vŕšiť chyby, potom bude všetko normálne,“ dodal gólman, ktorý v samostatných nájazdoch kapituloval pred Jozefom Stümpelom a Pavlom Demitrom.

debata chyba