Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra: Česi stále padali, akoby hrali futbal. Bolo to trápne

Smoliarom zápasu v slovenskom tíme bol Marián Hossa. Rodák z Trenčína mohol dvakrát skórovať, no v oboch prípadoch sa mu do cesty postavila konštrukcia bránky. Najskôr trafil do pravej žŕdky, potom do ľavej.

18.02.2010 09:41
Pavol Demitra Foto:
Pavol Demitra.
debata

„Najmä pri tej druhej ma to veľmi mrzelo. Dostal som ideálny puk na príklep, no chýbali milimetre. Hneď z protiútoku sa dostal do šance Jágr a skóroval… Musíme sa z toho spamätať a ísť ďalej,“ skonštatoval.

Filcovci mali skvelý nástup do druhého dejstva, no z tlaku vyťažili len vyrovnávajúci gól na 1:1. Duel sa skončil prehrou Slovákov 1:3, teda presne rovnakým výsledkom ako na poslednej olympiáde v Turíne. „Skóre je síce rovnaké, no hra bola iná. Mali sme viac šancí, najmä v presilovkách. Súhra bola dobrá, ale koncovka nám nevychádzala,“ pripojil.

Mariána Hossu stráži Pavel Kubina. Foto: SITA, AP
Česko Slovensko 17 Mariána Hossu stráži Pavel Kubina.

Tretia tretina sa jasne niesla v réžii Slovákov, na strely ju vyhrali 12:2. Gól však už nestrelili. „Stále sme chceli hrať svoju hru. Nechceli sme to veľmi otvárať, to by bola totiž voda na český mlyn a možnosť na ich protiútoky. V závere sme sa snažili o tlak, ale nevyšlo nám to,“ dodal Marián Hossa.

Slovákov dostávali do kolien časté vylúčenia. Pri jednom z nich v závere druhého dejstva strelili českí hokejisti gól na 3:1, ktorý im dodal pohodu na hokejky. „Vždy, keď sme sa ich dotkli, padali, bolo to trápne. Mne to pripadlo, ako keby hrali futbal,“ vyhlásil center prvého útoku Pavol Demitra. „Asi by sme mali začať padať a simulovať aj my.“

„Čo už,“ komentoval prehru s Českom Žigmund Pálffy. „Je začiatok turnaja, netreba z toho robiť veľkú vedu. V hre piatich proti piatim sme boli lepší, ale položili nás vylúčenia, na to si musíme dávať pozor. A dôležité bolo, že sme nedali góly, hoci sme mali dosť šancí,“ rozoberal. Práve on mohol otvoriť skóre zápasu, v nájazde však českého gólmana Tomáša Vokouna neprekonal. „Trošku sa mi to zviezlo, chcel som poslať puk Vokounovi medzi nohy, ale mal som to na dlhú palicu,“ reagoval.

Žigmund Pálffy mal v úvode obrovskú šancu, no... Foto: Reuters
Žigmund Pálffy, Tomáš Vokoun Žigmund Pálffy mal v úvode obrovskú šancu, no zoči-voči Vokounovi neuspel.

Vo Vancouvri zažil návrat do veľkého hokeja. „Bolo to trošku zvláštne, ale dostal som sa do toho. Najdôležitejšie je hýbať nohami,“ vravel.

V podobnej situácii sa na druhej strane ocitol Jaromír Jágr, ktorý sa zámorskému publiku predstavil prvýkrát od odchodu do Ruska. „V prvej tretine som sa na tom malom klzisku cítil ako vojak v Iraku, nevedel som, kto odkiaľ na mňa vybehne,“ vravel s úsmevom. V druhej časti však strelil kľúčový gól, na ktorý už Slováci nedokázali odpovedať. „Pre mužstvo to bolo veľké uvoľnenie. Keby krátko predtým strelil Hossa gól, mohlo to dopadnúť naopak. Rozdiel medzi porazeným a víťazom je na takýchto turnajoch často minimálny,“ doplnil.

„Zápas sme stratili za pätnásť sekúnd,“ povzdychol si kouč Slovenska Ján Filc. Narážal na rovnakú situáciu ako Jágr, pred ktorého gólom trafil Marián Hossa žŕdku. „V záverečnej tretine sme už nenašli spôsob, ako prekonať súperovu obranu.“

Podľa tréner Česka Vladimíra Růžičku rozhodli brankári. „Halák chytal veľmi dobre, ale Vokoun bol excelentný.“

Mariána Hossu stráži Pavel Kubina.
Žigmund Pálffy mal v úvode obrovskú šancu, no...
debata chyba