Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Procházková v pondelok nenastúpi. Chce sa sústrediť na šprint

Slovenská lyžiarska jednotka bežkyňa Alena Procházková nastúpi na svoj prvý štart na XXI. zimných olympijských hrách vo Vancouveri až v stredu 17. februára, keď je na programe jej hlavná disciplína - šprint klasickou technikou. Po zápale priedušiek, s ktorým prišla do Kanady z Európy, musela na pár dní úplne vypustiť tréningy, brala antibiotiká.

12.02.2010 23:13
Alena Procházková Foto:
Alena Procházková s trénerom Jánom Valuškom.
debata

„Pondelňajšiu desiatku voľnou technikou definitívne vynechávame. Alena prvýkrát išla na lyže v stredu, v piatok mala prvý intenzívnejší tréning. Nemá zmysel vybíjať energiu v pretekoch, v ktorých má menšie šance na úspech. Plne sa koncentruje až na stredajší šprint,“ informoval agentúru SITA jej tréner Ján Valuška. Svojej zverenke naordinoval na piatkový tréning krátke úseky so snahou o maximálnu rýchlosť.

Podľa jeho slov je už Alena Procházková po zdravotnej stránke z najhoršieho vonku. „Nie je to ešte celkom stopercentné, cítiť aj to jej tréningové manko, ale máme ešte štyri dni. V sobotu bude mať len ľahké vyklusanie, na lyže vôbec nepôjde. V nedeľu ju čaká ešte jeden intenzívny tréning, potom už len také ľahšie zapracovanie a výber lyží. Skrátka už len dolaďujeme, čo sa ešte doladiť dá,“ pokračoval strojca úspechov 25-ročnej Banskobystričanky.

Zlepšenie zdravotného stavu sa u Aleny Procházkovej prejavuje aj na zlepšení psychickej pohody. „Evidentne ožila, po tejto stránke nevidím žiadny problém,“ dodal skúsený tréner.

V piatok vo Whistleri, kde sú na programe všetky lyžiarske súťaže vancouverskej olympiády, nevládlo práve najvľúdnejšie počasie. „Sneh na trati je kašovitý, ťažký. Pripomína to náš jarný firn. Uvidíme, ako to bude pokračovať. V každom prípade sme na všetky alternatívy pripravení,“ uzavrel Ján Valuška.

debata chyba