Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otvorili Slovenský olympijský dom. Navštívil ho i monacký princ Albert

Slovensko v srdci olympiády. Také je heslo reprezentačného domu, ktorý je v dejisku hier vo Vancouvri už oficiálne otvorený. Pásku slávnostne prestrihli na počesť jeho otvorenia prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár, generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Bondra, bývalá kanadská šampiónka v krasokorčuľovaní a zlatá z MS 1973 z Bratislavy Karen Magnussenová a kanadská politička Naomi Yamamotová.

12.02.2010 10:33 , aktualizované: 10:53
Vancouver Slovenský dom otvorenie Foto:
Otvorenie Slovenského domu vo Vancouvri. Vľavo predseda olympijského výboru František Chmelár.
debata

Zo športovcov sa na slávnosti zišli hokejisti z Európy (okrem Žigmunda Pálffyho, Jozefa Stümpela a Richarda Zedníka), bobisti a sánkarky. „Kanada a Slovensko sú na jednej strane odlišné krajiny, no na druhej majú toho veľa spoločného. Rozlohou je to ako Dávid a Goliáš, ale športom sú si podobné – oba národy majú športovcov, ktorí chcú dosahovať niečo veľké a sú pre to ochotní veľa obetovať,“ povedal František Chmelár.

Slovenský dom bude otvorený denne od 12.00 do 24.00 a okrem skvelého jedla sa môžu jeho návštevníci tešiť aj na divadelné či koncertné predstavenia. Svoje umenie budú prezentovať hudobníci zo zoskupenia Cigánski diabli, členovia Radošinského naivného divadla a ich kolegovia z Teatra Tatro, mím Milan Sládek či violončelista Jozef Lupták.

Otvorenie reprezentačného domu si nenechalo ujsť niekoľko celebrít zo sveta športu. Na popud Františka Chmelára prišla basketbalová legenda Vlade Divac, momentálne šéf národného olympijského výboru Srbska. Na otvorenie zavítal i monacký princ Albert, ktorý sa preslávil svojou vášňou pre boby.

„Veľmi oceňujem vašu pohostinnosť. Toto je skvelá cesta, ako vo vašom dome uvítať priateľov z olympijskej rodiny. Verím, že sa slovenským športovcom bude na hrách dariť. Je to naozaj skvelé byť tu s vami,“ uviedol princ Albert.

Sľachtic následne pokračoval: „Chcel by som navštíviť čo najviac športových podujatí. Dúfam, že sa bude dariť Slovákom v hokeji a takisto v boboch. Tu však budem upriamovať svoju pozornosť na náš tím, ktorý podľa mňa má šancu zaútočiť na Top 10,“ dodal Albert.

debata chyba