Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra: Sledujeme Česko a Kanadu

Kapitán hokejistov Slovenska Pavol Demitra si po tesnom víťazstve v nedeľu nad Kazachstanom vydýchol. "Mužstvá z bývalých sovietskych krajín sú vždy nepríjemní súperi. Pozorne bránia a využijú každú šancu, ktorá sa im naskytne," povedal po zápase. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

19.02.2006 20:06
debata

Štvrťfinále máte isté, v zápase proti Švédsku už nepôjde o veľa. Budete hrať naplno?
Žiadny zápas sa tu nedá hrať na náhodu, môže sa to vypomstiť. A chceme si udržať kredit, ktorý sme si tu získali.

Sledujete vývoj v druhej skupine?
Sledujeme najmä, ako si počínajú Česi a Kanaďania. Švajčiari poriadne zamiešali karty, takže uvidíme, ako to dopadne.

Prečo ste sa proti Kazachstanu pomalšie rozbiehali?
Mužstvá z bývalých sovietskych krajín sú vždy nepríjemní súperi. Pozorne bránia a využijú každú šancu, ktorá sa im naskytne. Hovorili sme si v kabíne, že sa musíme prebrať. V druhej tretine sme mali veľa šancí, no nevedeli sme prestreliť brankára. Preto bol veľmi dôležitý vyrovnávajúci gól Petra Bondru. Určite sme však nehrali tak dobre ako proti USA či Rusom.

Odčerpal vám veľa síl sobotňajší súboj proti Američanom?
Samozrejme. Turnaj je náročný. Odohrali sme niekoľko zápasov v krátkom slede. Ani času na regeneráciu nebolo toľko a na mužstvo doľahla menšia kríza. Väčšina chalanov pricestovala tesne pred turnajom a aj časový posun spravil svoje. V pondelok si však oddýchneme a pripravíme sa na ďalší zápas.

Vedeli ste pred druhým gólom, že prihráte dozadu na Mariána Hossu?
Videl som Mariána i Ľuba Višňovského. Pôvodne som chcel prihrávať Ľubovi, no ten to trošku zavrel, tak som posunul puk dozadu na Maja. Som rád, že to vyšlo a bol z toho víťazný zásah.

debata chyba