Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj: V závere sme hrali vynikajúco

Po víťazstve nad Ruskom vychytal slovenský brankár Peter Budaj aj výhru nad USA. Pripísal si 29 úspešných zákrokov, z toho desať v záverečnej tretine. Exkluzívne od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

19.02.2006 00:20
Budaj, Meszároš Foto:
Andrej Meszároš gratuluje brankárovi Petrovi Budajovi k dobrému výkonu a víťazstvu nad USA 2:1.
debata

Ako sa vám chytalo proti Američanom?
Chalani zahrali predo mnou opäť výborne a veľmi mi pomohli. Nedovolili Američanom veľa šancí, súper strieľal hlavne zboku a mal málo vyložených príležitostí. Akurát Jason Blake trafil žŕdku – vtedy sme mali štastie, že puk neprešiel za môj chrbát.

Inkasovali ste iba raz po Rolstonovej delovke. Nie je vám ľúto, že ste nevychytali nulu?
Ten gól ma mrzí. Myslím, že som ten puk mohol chytiť, veď to bola strela skoro od modrej čiary. Na začiatku záverečnej tretiny však Peter Bondra strelil gól a vtedy sa zápas naklonil na našu stranu. Potom sme hrali vynikajúco, chalani už toho Američanom veľa nedovolili.

V úvodnej časti vás puk miestami neposlúchal. Boli ste nervózny?
Trošku som za bránkou kiksoval. Mrzelo ma to, lebo Američania z toho vyťažili šance. Vďaka Bohu nič neprešlo do bránky. Cez prestávku sme sa o tom v šatni rozprávali a poučil som sa. Potom to už bolo oveľa lepšie.

V nedeľu vás čaká Kazachstan a v jeho bránke bude stáť váš spoluhráč z Colorada Vitalij Kolesnik. Čo na neho poradíte útočníkom?
Kolesnik je veľmi dobrý a skúsený brankár, na svetových fórach chytá už dlho. Platiť na neho bude to, čo na každého iného gólmana – veľký tlak na bránku, veľa striel, dorážky. Ak budeme hrať tak ako proti Američanom, myslím, že vyhráme.

debata chyba