Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj: Česko či Kanada - je to jedno

Exkluzívne priamo z dejiska ZOH. Na olympijskom turnaji je v pozícii slovenskej brankárskej jednotky. V doterajšom priebehu vychytal víťazstvá nad najsilnejšími súpermi v skupine - Ruskom a USA. Gólman Peter Budaj online odpovedal na otázky čitateľov Pravda.sk.

20.02.2006 03:28 , aktualizované: 10:05
Peter Budaj Foto:
Brankár slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Budaj v olympijskej dedine počas online rozhovoru s čitateľmi Pravda.sk.
debata
 

Tu si prečítajte odpovede Petra Budaja****

Peter Budaj absolvoval na olympijských hrách v Turíne premiérový štart v reprezentácii na vrcholnom podujatí. Bol tretím brankárom Slovenska na Svetovom pohári 2004.

Od šestnástich rokoch hrá v zámorí, momentálne oblieka dres tímu NHL Colorado Avalanche. Lavíny ho draftovali v roku 2001 zo 63. pozície. V NHL mal premiéru 8. októbra 2005 v zápase Colorado – Dallas (3:2). Stal sa prvým slovenským brankárom, ktorý pravidelne nastupuje v zápasoch zámorskej profiligy. V tejto sezóne má na konte devätnásť štartov v NHL.

V Turíne sa postavil do bránky proti doteraz najsilnejším súperom. Vychytal víťazstvá nad Ruskom (5:3) a USA (2:1), pričom najmä v druhom zápase patril k najväčším hviezdam. V hodnotení percentuálnej úspešnosti brankárov na turnaji (ktorí odchytali aspoň 40 percent zápasových minút) mu patrí s 92,31% momentálne 6. miesto s priemerom dva inkasované góly na zápas.

Zaujíma vás ako vidí šance Slovenska na olympijskom turnaji? Čo hovorí na atmosféru v olympijskej dedine? Aká nálada je v kabíne?  Koho by si vybral za súpera vo štvrťfinále? Ak áno, máte šancu spýtať sa Petra Budaja v pondelok v online rozhovore priamo z dejiska hier.

debata chyba