Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jagnešák dostával kŕče a je sklamaný

Nemci Andre Lange s Kevinom Kuskem získali v nedeľu na olympijskom tobogane v Cesane Pariol zlaté medaily v súťaži dvojbobov, keď v súčte štyroch jázd dosiahli výsledný čas 3:43,38. Lange s Kuskem triumfovali s náskokom 21 stotín pred majstrami sveta Kanaďanmi Pierrom Luedersom a Lascellesom Brownom.

19.02.2006 21:29
Andre Lange, Kevin Kuske Foto:
Nemci Andre Lange s Kevinom Kuskem získali v nedeľu na olympijskom tobogane v Cesane Pariol zlaté medaily v súťaži dvojbobov.
debata

Na bronzovej priečke skončili so stratou 35 stotín Švajčiari Martin Annen a Beat Hefti.

Pilot nemeckého dvojbobu Lange vybojoval najcennejší kov už na ZOH 2002 v Salt Lake City, kde bol členom víťazného štvorbobu a na svojom konte má aj šesť titulov majstra sveta. V sobotňajšej druhej jazde v Cesane Pariol však prežíval krušné chvíle, keď brzdár Kuske pri štarte takmer nestihol naskočiť do dvojbobu a pri riskantnom manévri utrpel zranenie lýtka. Nemci však napokon náročnú situáciu zdvádli a v nedeľu v záverečných dvoch jazdách ešte zvýšili svoj náskok.

„Je to fantastické, zo zisku zlata v súťaži dvojbobov mám obrovskú radosť. Pri druhej jazde som poriadne tŕpol, no Kevinovi sa vďaka riskantnému manévru naštastie napokon podarilo naskočiť do dvojbobu. V nedeľu sme si už strážili vedúcu pozíciu,“ povedal Lange. 

Slovenskí reprezentanti Milan Jagnešák, Viktor Rajek obsadili v konkurencii 29 posádok po absolvovaní troch jázd 25. miesto časom 2:51,74. V zá­verečnej jazde sa predstavilo iba 20 najlepších posádok. Slováci nechali za sebou druhý dvojbob Rumunska i Česka i posádky Japonska a Maďarska. Na ZOH 2002 obsadil Jagnešák spoločne s Róbertom Kresťankom v súťaži dvojbobov 30. miesto.

„Do súťaže sme išli s tým, že chceme skončiť okolo 20. miesta. V tréningu pred olympiádou sme v Innsbrucku jazdili celkom dobre. Minulý rok sme na olympijskom tobogane dosahovali solídne časy, no dráha sa teraz zmenila a je iná, na akú sme boli zvyknutí. V druhý deň tréningu som navyše začal dostávať kŕče do nohy. Vystreľovalo mi to až do chrbtice. Neviem, z čoho to pramení. Kŕče som dostal aj pri prvej súťažnej jazde, preto som do bobu naskakoval skôr, ako som mal,“ povedal pre TASR Milan Jagnešák, pilot dvojbobu SR.

Slovenský reprezentant netajil sklamanie z celkového umiestnenia. „Od prvej súťažnej jazdy to nebolo ono. Nebol som vo svojej koži. Necítil som sa dobre. V sobotu sa ešte ako tak dalo jazdiť. No v nedeľu to už s bobovou súťažou nemalo nič spoločné, lebo na dráhe bolo veľa snehu, ktorý brzdil boby pri jazde. Organizátori ho nestačili odstrániť. Som z toho všetkého smutný, chceli sme byť lepší. Nie som spokojný s tým, ako sme skončili. Pri druhej súťažnej jazde som mohol s boľavou nohou tlačiť iba po rovine. Po tom zlome, ktorý tam je, vôbec nie. Navyše vo vysokej nadmorskej výške som strávil päť dní. Dostal som zápal stredného ucha, bolela ma hlava. Ak mám túto súťaž hodnotiť, myslím si, že sme mali viac smoly ako šťastia,“ dodal Jagnešák.

výsledky súťaže dvojbobov: 1. Nemecko I (Andre Lange, Kevin Kuske) 3:43,38., 2. Kanada I (Pierre Lueders, Lascelles Brown) +0,21, 3. Švajčiarsko I. (Martin Annen, Beat Hefti) +0,35, 4. Rusko I (Alexander Zubkov, Alexej Vojvoda) +0,62, 5. Nemecko II (Matthias Höpfner, Marc Kühne) +0,87, 6. Lotyšsko I (Janis Minins, Daumants Dreiškens) +1,25, 7. USA I (Todd Hays, Pavle Jovanovic) +1,34, 8. Švajčiarsko II (Ivo Ruegg, Cedric Grand) +1,48, 9. Taliansko I. (Simone Bertazzo, Matteo Torchio) +1,77, 10. Rakúsko I (Wolfgang Stampfer, Klaus Seelos) +1,95…25. SLOVENSKO (Milan JAGNEŠÁK, Viktor RAJEK) 2:51,74.

debata chyba