Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ženské Super-G preložili na pondelok

Pre husté sneženie a zlú viditeľnosť zrušili v San Sicariu nedeľňajší olympijský super-G. Tretia súťaž alpského programu žien na ZOH sa pôjde v pondelok o 12.00, čim bude čiastočne kolidovať s mužským obrovským slalomom (9.30/13.00).

19.02.2006 13:49
debata

V pôvodnom termíne sa o 12.00 nedalo preteky odštartovať a vzhľadom na zaťahujúcu sa oblohu ani nemalo význam špekuľovať s preložením na neskoršiu nedeľňajšiu hodinu.

Najnovšia zmena alpského programu určite nahnevala aj viac ako 5000 fanúšikov z Rakúska a Švajčiarska, ktorí prišli vo voľnú nedeľu povzbudiť svoje favoritky. Hromžia však aj pretekárky a najmä tie, ktoré si svoje vytrpeli už v piatok, medzi nimi i tri Slovenky Jana Gantnerová, Eva Hučková a Soňa Maculová. Všetky majú ísť super-G a deň pred víkendom márne čakali na odštartovanie kombinačného zjazdu.

Keďže však prvé dve menované podvečer v kombinančnom slalome vypadli, fyzicky i mentálne najťažší program uplynulých hodín absolovovala 18-ročná Maculová, ktorá namiesto sobotňajšieho oddychu išla spolu s Veronikou Zuzulovou v náhradom termíne aj zjazd do kombinácie, naviac aj v ten deň preložený o 1,5 hodiny. V „súťažno-odkladacom“ napätí tak bude minimálne štyri dni v rade, pravda ak počasie ešte nerozhodne o predĺžení tejto agónie.

debata chyba