Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská hriešnica Pylevová ukončila kariéru

Ruská biatlonistka Oľga Pylevová, ktorá dostala len pred pár dňami za pozitívny dopingový test zákaz činnosti na dva roky, sa rozhodla z rodinných dôvodov zamávať aktívnemu profišportu na rozlúčku.

19.02.2006 12:20
debata

Prvá dopingová hriešnica práve prebiehajúcej olympiády si chce podľa vlastných slov od pretekania konečne oddýchnuť a predovšetkým sa naplno venovať svojej deväťročnej dcére Nataši.

„Rozhodla som sa ďalej biatlonu nevenovať… Chcem si konečne užiť rodinu, moja dcéra Nataša má už síce deväť, ale poriadne som ju vlastne nevidela už asi tri roky,“ oznámila Pylevová po opustení olympijskej dediny médiám vo svojej rodnej krajine.

„Stopku“ bohatej profesionálnej kariére Pylevovej vystavila niekoľko dní stará dopingová kauza v Turíne, keď ju pozitívne testovali na nepovolenú podpornú látku po druhom mieste vo vytrvalostných pretekoch. Dopingová skúška vraj odhalila v jej tele prítomnosť zakázaného stimulantu carphedonu a Disciplinárna komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa rozhodla Rusku z hier s okamžitou platnosťou vylúčiť.

Pylevová, ktorá má zo svetových šampionátov doma zbierku siedmich medailí, získala na minulých hrách v Salt Lake City v roku 2002 zlato v stíhačke na desať kilometrov a odniesla si i bronz zo štafety.

debata chyba