Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dnes sú v hre hokejisti, zjazdárky a bobisti

Na troch miestach sa predstavia slovenskí reprezentanti počas deviateho súťažného dňa ZOH v Turíne. V hre budú hokejisti vo štvrtom zápase na turnaji proti Kazachstanu, tri zjazdárky v super-G a Milan Jagnešák a Viktor Rajek dokončia svoju súťaž v dvojsedadlových boboch. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

19.02.2006 03:12
debata

Slovenskí hokejisti na olympijskom turnaji nestratili ešte ani bod. V nedeľu sa prvýkrát predstavia v hlavnej hale Palasport Olimpico a v dueli s Kazachstanom sú jasnými favoritmi.

„Každý očakáva povinné víťazstvo, ale na turnaji sa už zrodilo niekoľko prekvapení. My musíme hrať svoju hru, sústrediť sa na tento zápas a potom to bude dobré. Rozhodne netreba nikoho podceňovať,“ varuje najpro­duktívnejší hráč slovenského tímu Marián Hossa. Na turnaji nazbieral už tri góly a rovnaký počet asistencií."

Ľahké sústo s outsiderom skupiny neočakáva ani Miroslav Šatan. „Každé mužstvo na olympiáde vie hrať hokej, vie urputne brániť. To môžeme očakávať aj v nedeľu. Ale máme dostatočne kvalitný tím na to, aby sme dokázali tento zápasy vyhrať,“ myslí si Šatan.

Oporou Kazachov je brankár Vitalij Kolesnik, spoluhráč slovenského gólmana Petra Budaja z Colorada. „Kolesnik je veľmi dobrý a skúsený brankár, na svetových fórach chytá už dlho. Platiť na neho bude to, čo na každého iného gólmana – veľký tlak na bránku, veľa striel, dorážky. Ak budeme hrať tak ako proti Američanom, myslím, že vyhráme,“ verí Budaj.

Slováci však nemajú na Kazachov najlepšie spomienky. Na olympiáde v Nagane pred ôsmimi rokmi im prehra s nimi 3:4 zahatala cestu do hlavného turnaja. Na MS C-kategórie v roku 1994 v Spišskej Novej Vsi zasa bezgólová remíza 0:0 skomplikovala cestu za neskorším postupom o poschodie vyššie. Kazachstan bol aj súperom Slovákov na vlaňajších MS vo Viedni a zverenci Františka Hossu vyhrali 3:1.

V super-G žien na trati v San Sicariu sa predstavia aj tri slovenské zjazdárky. Mladučké Soňa Maculová, Eva Hučková a Jana Gantnerová však budú opäť predovšetkým zbierať skúsenosti. Favoritkami sú Rakúšanky na čele s víťazkou zjazdu Michaelou Dorfmesiterovou, o cenné kovy sa pobijú aj Chorvátka Janica Kosteličová a Švédka Anja Pärsonová.

Milan Jagnešák a Viktor Rajek dokončia v Cesane Pariol svoju súťaž v dvojsedadlových boboch treťou a štvrtou jazdou. Po polovici figurujú na priebežnej 25. priečke, keď za sebou nechali posádky Japonska, Rumuska, Česka II. a Maďarska. Na čele je nemecký dvojbob v zložení Andre Lange, Kevin Kuske s minimálnym náskokom pred Kanaďanmi.

Program súťaží so slovenskou účasťou v nedeľu 19. februára

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE12:00
ženy super-G – MACULOVÁ, HUČKOVÁ, GANTNEROVÁ

HOKEJ16:00
muži SLOVENSKO – Kazachstan, B-skupina

BOBY
17:30
muži dvojboby, 3. jazda - JAGNEŠÁK, RAJEK
19:20 muži dvojboby, 4. jazda

debata chyba