Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Potrebujeme slovenské srdce

Základná misia je splnená. Bez špekulácií, bez vyberania si štvrťfinálového súpera. Slovenskí hokejisti po triumfe nad Švédskom vyhrali svoju skupinu a v atraktívnom derby súboji ich v stredu čakajú Česi. "Teraz už ide o všetko," vie pred štvrťfinále najproduktívnejší v slovenskom tíme Marián Hossa. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

21.02.2006 23:13
debata

Švédi na ľade olympijskej haly Esposizioni pretavili v sku­točnosť predzápasové tvrdenia svojho kouča, že nebudú zbytočne plytvať silami. „Či už Švédi hrali naplno alebo nie, to už nie je náš problém. My sme chceli vyhrať, to sa nám podarilo a každý triumf je cenný,“ glosoval výkon „troch koruniek“ obranca Ľubomír Višňovský.

Slováci brali zápas úplne z iného konca. „Jednoznačne sme išli vyhrať. Nechceli sme špekulovať, mohlo by sa to otočiť proti nám. Hoci každé víťazstvo niečo stojí a aj toto nás stálo dosť síl. Dlho sme nevedeli dať gól, ale pozorne sme hrali v obrane a to rozhodlo,“ myslí si defenzívna opora Slovákov.

Duel s Čechmi je podľa Višňovského to najatraktívnejšie, čo môže slovenskému fanúšikovi štvrťfinále ponúknuť. „Vieme, akú majú silu. Majú tam Jágra, obrovskú hviezdu, ktorá dokáže rozhodnúť zápas. A možno nám pomôže, že budú hrať naňho. Ale Česi, aj keď nehrali oslnivo, sa vedia zomknúť v tej pravej chvíli,“ varuje bek z Los Angeles.

„My musíme hrať hru, ktorú sme na turnaji predvádzali doteraz. Hlavne pozorne v obrane, nesnažiť sa s nimi hrať otvorenú partiu. Vieme o čo tu ide, vieme čo nás zajtra čaká. Ozaj do toho dáme všetky sily, všetko nasadenie. To slovenské srdce musí zajtra do toho zápasu každý z nás vložiť,“ burcuje Višňovský.

Marián Hossa sľubuje, že tím odovzdá v stredu neskoro večer v Palasport Olimpico na ľade maximum. „Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali. Musím hrať zodpovedne dozadu a nedať českým hviezdam dostatok priestoru, lebo to okamžite vedia využiť. Ak budeme hrať tak ako doteraz, tak máme veľkú šancu vyhrať,“ myslí si produktívny útočník.

Vieme, že Česi ešte neukázali svoju pravú tvár, vedia byť oveľa silnejší ako na turnaji ukázali. My sa musíme na to pripraviť. Nemôžeme sa prispôsobiť ich hre, my musíme hrať tú svoju. Ide o všetko, začíname od nuly…," dodal Marián Hossa, ktorý na turnaji nazbieral už deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie.

Svoj premiérový reprezentačný gól zaznamenal v dueli proti Švédom obranca Radoslav Suchý. „Som rád, že sa mi to konečne podarilo,“ tešil sa. „Išli sme do zápasu s tým, aby sme uspeli. Prvý cieľ sme splnili, vyhrali sme skupinu, ale až teraz začína naozajstný turnaj. Každý zápas už bude dôležitý,“ tvrdí Suchý. A čo hovorí na štvrťfinálového súpera? „Tam si už ťažko vyberať. Švajčiari sú síce papierové najslabší, ale dokázali poraziť Čechov aj Kanadu. S Čechmi to bude veľký súboj. Ľudia sa majú na čo tešiť.“

debata chyba