Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový predkrm uvaria biatlonisti

Slovenskí hokejisti budú v utorok na ZOH bojovať o prvenstvo v skupine. O ôsmej večer ich čaká prestížny duel so Švédmi. Ak neprehrajú, do štvrťfinále pôjdu ako najvyššie nasadení. Na pravé poludnie odštartuje v San Sicariu mužská štafeta biatlonistov aj so slovenskou účasťou. Od redaktora Pravda.sk priamo z dejiska ZOH.

21.02.2006 02:47
debata

Slováci zatiaľ nestratili na hokejovom turnaji ani bod. V utorok sa rozhodne, kto bude ich štvrťfinálovým súperom. Najpravdepodob­nejšou alternatívou je, že to bude niekto z dvojice Kanada, Česko.

Posledným súperom slovenských hokejistov v skupine budú Švédi. Ak s nimi zverenci trénera Františka Hossu neprehrajú, majú isté prvenstvo v skupine. Teoreticky však môžu skončiť aj tretí – ak so Švédmi prehrajú o štyri a viac gólov a Rusi zároveň porazia USA.

Napriek hrozbe mimoriadne silného súpera vo štvrťfinále Demitra a spol. nechcú taktizovať a súpera si vyberať. „Kalkulovať sa nikdy nevypláca,“ dvíha varovný prst brankár Peter Budaj, ktorý by mal dostať šancu od začiatku zápasu. Kapitán Pavol Demitra sa pridáva: „My musíme hrať svoju hru a nepozerať sa na ostatných. Pôjdeme do zápasu úplne naplno,“ sľubuje kapitán Pavol Demitra.

S „tromi korunkami“ majú Slováci výrazne negatívnu bilanciu – z 21 doterajších súbojov vyhrali iba štyrikrát. Na olympiáde sa s nimi stretli iba vLillehammeri 1994, kde sa zápas skončil nerozhodne 4:4. V hviezdami nabitej švédskej zostave nebude chýbať ani najjagevejší klenot – útočník Peter Forsberg, ktorého sprevádzajú zdravotné problémy. v bránke by mal dostať prednosť Mikael Tellqvist.

Nadviazať na skvelé piate miesto Mareka Matiaška z vytrvalostných pretekov bude na trati v San Sicariu chcieť nadviazať mužská štafeta biatlonistov. Cieľom je umiestnenie do desiateho miesta. Kvarteto bude rozbiehať skúsený Pavol Hurajt. „Budem sa snažiť dostať zo seba maximum a odovzdávať tak, aby sme sa stále držali v kontakte so špičkou,“ načrtol Hurajt svoje predsavzatie.

Na ďalších úsekoch budú bežať Dušan Šimočko, Miroslav Matiaško a finišman Marek Matiaško. Najvážnejšími ašpirantmi na zlato budú Nemci, ktorí v tejto sezóne štafetový beh vyhrali už trikrát. Znepríjemniť cestu za zlatom sa im pokúsia najmä Nóri a Rusi.

Program súťaží so slovenskou účasťou v utorok 21. februára

BIATLON12:00
muži štafeta 4 × 7,5 km

HOKEJ20:00
muži Švédsko – SLOVENSKO, B-skupina

debata chyba