Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrťfinále s Čechmi, to by boli nervy

Nemá ešte ani tridsať, no hrá už na svojej tretej olympiáde. Topoľčiansky rodák Ľubomír Višňovský sa v zámorí vypracoval na jedného z najlepších obrancov NHL a v Turíne patrí k oporám slovenskej reprezentácie. Exkluzívne od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

20.02.2006 22:50
debata

Zahrali ste si pred ôsmimi rokmi na olympiáde v Nagane, v Salt Lake City ste nastúpili v jednom zápase a teraz korčuľujete na olympijskom ľade v Turíne. Môžete porovnovávať…
Na prvú olympiádu mám celkom pekné spomienky, hoci ako tím sme na nej neuspeli. V Salt Lake City som si to veľmi neužil, už si ani nepamätám, či som tam aspoň jednu noc spal. Tu hráme konečne v hlavnom turnaji. Olympijská dedina je fajn, mesto však vyzerá trochu pochmúrne, nedýcha olympijskou atmosférou. A športoviská sú veľmi rozťahané, aj olympijské dediny sú až tri. Nesťažujem sa však. Sme tu, aby sme hrali hokej.

V porovnaní s tým, na čo ste zvyknutý z NHL, bývate v skromnejších podmienkach. Nechýba vám niečo k pohodliu?
Na izbe by mohol byť aspoň televízor a klimatizácia, aj postele sú v Amerike širšie, ale inak je všetko v pohode. Pre mňa je dôležité, že tu nemajú mäkké matrace, z ktorých ma zvykne bolieť chrbát. Mal som s tým problém na majstrovstvách sveta vo Švédsku i minulý rok vo Viedni.

Stihli ste si aspoň v televízii pozrieť dianie na olympijských športoviskách?
Keby som mal viac času, určite by som si pozrel krasokorčuľovanie alebo biatlon. Na jednu izbu nám síce dali televízor, ale tam si občas pozrieme iba nejaký hokejový zápas.

Ako trávite voľný čas?
Prechádzam sa po dedine, debatujem so spoluhráčmi a čítam. Brat mi priniesol zo Slovenska pár časopisov, aby som bol v obraze, čo sa u nás deje.

Vyhrali ste na turnaji všetky štyri zápasy, vediete tabuľku skupiny a už máte isté štvrťfinále. Skrátka ideálny scenár. Ako to vnímate?
Kým sa vyhráva, vládne v tíme pohoda. Dôležité však bude až štvrťfinále, kde nás čaká súper z druhej skupiny. My to máme rozohraté dobre, ale v druhej skupine to už hrajú horšie (smiech).

Švajčiari v druhej skupine poriadne zamiešali karty. Bavíte sa už v tíme o prípadnom štvrťfinálovom súperovi?
Tam už si človek nevyberie. Z dvojice Kanada, Česko vyzerajú teoreticky slabší Česi.

Štvrťfinále proti Česku by opäť zrejme malo zvláštny náboj.
Štvrťfinále proti Čechom? To by boli nervy. Tieto súboje boli vždy prestížne, teraz by to bolo navyše na olympiáde…

debata chyba