Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédsky tréner šokuje: Ideme prehrať!

Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Bengt Ake Gustafsson pred zápasom proti Slovensku naznačil, že by pre jeho tím bola výhodnejšia na záver základnej skupiny olympijského turnaje prehra. Jeho slová vyvolali rozhorčenie a IIHF rozhodla, že na večerné stretnutie vyšle ako pozorovateľa šéfa fínskeho hokeja Kalerva Kummolu.

21.02.2006 19:26
debata

Gustafsson sa vyjadril v švédskej televízii, že v tíme stále debatujú, čo by bolo pre mužstvo najlepšie na ceste ku zlatu. Keby hráči Tre Kronor totiž so Slovenskom prehrali, narazili by vo štvrťfinále na Švajčiarsko. V opačnom prípade by si zmerali sily v play off s Kanadou alebo Českom.

Gustafssona hneď začali podozrievať z nešportového správania, kouč sa ale po rannom rozkorčuľovaní snažil kritické hlasy stlmiť. „Na nasadení do štvrťfinále vlastne nezáleží. Hlavné je tam byť. Hádam máme pred sebou tri zápasy v boji o zlato, ktoré nám ide,“ povedal pre agentúru Reuters. „Nech to dopadne akokoľvek (pre nás aj Slovákov), bude to plytvanie energiou,“ dodal Gustafsson. Zástupca IIHF napriek tomu nenechal trénerové slová bez povšimnutia a poveril Kummolu, aby stretnutie sledoval. Šéf federácie Fasel odkázal, že Gustafssonove slová neboli na mieste a zarmútili ho.

debata chyba