Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slalom bez Gantnerovej, Zuzulová necíti tlak

Tri Slovenky namiesto pôvodných štyroch sa predstavia v stredu v olympijskom slalome v Sestriere (14.45/17.45), ktorého druhé kolo bude mať nádych atraktívnej nočnej súťaže pod umelým osvetlením. Na štart sa postavia Veronika Zuzulová, Eva Hučková a Soňa Maculová, nepôjde Jana Gantnerová.

21.02.2006 16:51
debata

„Pôvodne mala byť štvrtou pretekárkou v tejto disciplíne Nikola Gálfyová, tá sa však pred odletom do Turína zranila. Automaticky pripadlo miesto Janke, ale vzhľadom na jej terajšiu výkonnosť sme sa rozhodli, že štartovať nebude,“ oznámil šéftréner Karol Král. Dcéra slávnej mamy Jany Gantnerovej (vtedy Šoltýsovej) sa tak sústredí na tréning piatkového obrovského slalomu.

V tom špeciálnom má jednoznačne najväčšie ambície Zuzulová, hoci jej sezóna vo Svetovom pohári príliš nevyšla a zo šiestich slalomov dokončila len tri s miestami za prvou pätnástkou. Z tejto elitej skupiny vypadla podľa FIS-bodov aj v štartovej listine, to znamená ža na olympijskom vrchole nebude mať výhodnú pozíciu. 

„Určite, že pociťujem zodpovednosť. Ale tlak si určite nepripúšťam a nechám sa prekvapiť, ako to všetko dopadne,“ povedala Zuzulová. Král v tejto súvislosti zdôrazňuje: „Žiadna z nich sa nemusí báť tlaku. Veronika si už odjazdila dobrú kombináciu, cíti sa v pohode a myslím, že jej prospelo, že na tomto veľkom podujatí je v reprezentačnom kolektíve. Soňa zašla v kombinácii tiež nad očakávanie, a keby zopakovala v slalome to umiestnenie okolo 20. miesta, to by bolo skvelé. Možno sú jej vnútorné ambície ešte vyššie, kto vie … Myslím si, že ani Eva nemá čo stratiť, je to slalomárka a cíti sa vo forme. Ťažko povedať, čo možno od tejto súťaže z nášho pohľadu očakávať. Zrejme je možné všetko a nedávam tomu nejaké hranice. Sklamanie si neviem predstaviť, prirodzene v prípade vypadnutia sa každá pretekárka cíti frustrovane, ale to už patrí k nášmu alpskému športu a a vypadávanie špeciálne k slalomu.“

debata chyba