Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehrajú USA a Kanada aj s Lichtenštajnskom?

Keby mali zámorskí publicisti a analytici hlbšie naštudovanú históriu aspoň posledných troch-štyroch olympijských hokejových turnajov, zrejme by Kazachstan nepoužívali vo svojich uštipačných fíčroch a stĺpikoch v súvislosti s výkonmi USA a Kanady v Turíne.

21.02.2006 15:55
debata

Slovensko, ktoré hrou a najmä výsledkami oba tímy na prebiehajúcich ZOH zatieňuje, má s bývalou sovietskou republikou trpké skúsenosti. Za oceánom si na Nagano 1998 nepamätajú, tam síce Kanada sklamala tretím miestom, ale pred štyrmi rokmi vyhrala vo finále nad USA. 

Javorový list a 50 hviezdičiek, to bol v Turíne zatiaľ iba hokejový priemer a to sa na zámorské veľmoci nepatrí. Pred poslednými zápasmi v základných skupinách a najmä pred stredajším štvrťfinále sa médiá v Severnej Amerike snažia obom reprezentáciam pomôcť tým, že ich podpichujú.

Napríklad aj Kazachstanom, pričom v súvislosti s prehrami Kanady a remízou Američanov s Lotyšmi sa na spravodajských portáloch objavila aj takáto otázka: „Čo bude nasledovať teraz? Prehra s Lichtenštaj­nskom?“ Zámorskí publicisti bijú na poplach a upozorňujú, že USA vo štvrťfinále narazia na skvelých Fínov a Kanade hrozia napríklad nemenej skvelí Slováci. Kolíske hokeja ešte ako tak veria, ale pre tím USA majú titulky ako: „Amerika potrebuje začať strieľať góly“ alebo „Zázrak: gól!“ 

Otázkou je, kto tie góly bude strieľať. Z hokejistov s americkým pasom je v Turíne iba Brian Rolston z 25-ky najlepších strelcov prebiehajúcej sezóny NHL. Sedem z 13 útočníkov nie je v prvej 50-tke. 

debata chyba