Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odmena za prvenstvo? Česko alebo Kanada

Česko alebo Kanada. Jeden z týchto dvoch tímov nabitých hviezdnymi hráčmi bude pravdepodobne súperom slovenských hokejistov vo štvrťfinále olympijského turnaja. Definitívne zloženie dvojíc v úvodnom kole vyraďovacej časti bude známe až v utorok večer, štvrťfinále je na programe už v stredu. Od redaktora Pravdy priamo z dejiska ZOH.

21.02.2006 05:58
debata

Slováci budú od 20.00 bojovať so Švédmi o prvenstvo v skupine a stačí im naň aj remíza. V prípade prehry skončia zverenci Františka Hossu na druhej priečke, teoreticky však môžu klesnúť až na tretie miesto – ak podľahnú Švédom aspoň o štyri góly a súčasne Rusi zdolajú Američanov.

Vo štvrťfinále sa slovenský tím určite vyhne Fínsku, ktoré je už istým víťazom A-skupiny, a veľmi pravdepodobne nenarazí ani na Švajčiarov, ktorým stačí na druhú priečku aj remíza s Talianskom. Do úvahy tak prichádzajú Česi a Kanaďania, ktorí sa prekvapujúco stretnú v priamom súboji iba o tretie miesto v skupine.

Ani prípadné víťazstvo v skupine tak nezaručuje Slovákom prijateľnejšieho súpera. „Zatiaľ je priskoro myslieť na medaily. Na tomto turnaji sa totiž dočkáme ešte mnohých prekvapení,“ upozorňuje slovenský kapitán Pavol Demitra.

Slovenskí hokejisti sa opakovane vyjadrili, že štvrťfinálového súpera si vyberať nebudú. „Proti Švédom budeme hrať naplno, iná možnosť by sa nám mohla vypomstiť,“ prízvukuje obranca Radoslav Suchý. „Neviem, či bude prvé miesto v skupine výhodou,“ pripustil tréner Hossa. „Dnes však určite budeme hrať na víťazstvo. Švédi majú veľkú kvalitu v ofenzíve, výrazné individuality aj dobrých brankárov. Sú však zdolateľní, dokázali to Rusi. Teším sa na dobrý hokej,“ doplnil reprezentačný kouč.

Do bránky by mal ísť jeden z dvojice Peter Budaj – Karol Križan. Štart útočníka Jozefa Stümpela tréneri zvažujú.

Proti Slovensku by mala nastúpiť aj najväčšia hviezda švédskeho hokeja Peter Forsberg (doliečuje si zranenie slabín), ktorý nezabudnuteľným trestným strieľaním rozhodol o triumfe nad Kanadou na olympiáde v Lillehammeri 1994. „Proti Američanom nehral a šetril sa na nás. Určite si na neho musíme dať veľký pozor, je to jeden z kľúčových hráčov súpera,“ reagoval obranca Suchý.

Slovenskí hokejisti mali v pondelok voľnejší deň a väčšina z nich si pozrela tréning Juventusu Turín. Večerný tréning napokon tréneri zrušili, zakorčuľovali si iba náhradníci, brankári a menej vyťažení hráči. Ostatní zamierili do posilňovne.

debata chyba